Пловдивският окръжен съд в процедура, протекла по реда на съкратеното

...
Пловдивският окръжен съд в процедура, протекла по реда на съкратеното
Коментари Харесай

Черната вдовица влиза в затвора!

Пловдивският областен съд в процедура, протекла по реда на съкратеното правосъдно разследване, дефинира на подсъдимите по НОХД№2508/2021 година санкции в размер, надлежно:

-на подсъдимия Слейман Хамед – 6 години и 8 месеца отнемане от независимост при първичен непоколебим режим и санкция в размер на 120 000 лв.,

-на подсъдимата Бойка Янушева – 5 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим и санкция в размер на 60 000 лв..

Подсъдимите Слейман Хамед и Бойка Янушева признаха напълно обстоятелствата и събитията, изложени в обвинителния акт. Размерът на по този начин наложените санкции е избран при изискванията на член 54 от Наказателен кодекс и след редуцирането с 1/3, според член 58а ал.1 от Наказателен кодекс.

Всеки от подсъдимите Слейман Хамед и Бойка Янушева бе приет за отговорен в това, че на 14 април 2021 година в гр. Пловдив, в съучастничество като помагачи, и с причинителите – незнайни причинители, съзнателно са улеснили осъществяването на закононарушението посредством премахване на пречки, набиране на средства и по различен метод, а точно – Бойка Янушева съдействала за регистрацията на сдружение " Е.Г. Т. И. “ ЕООД със притежател и шеф Й. К., а всеки от подсъдимите Слейман Хамед и Бойка Янушева дал достъп на причинителите – незнайни причинители, да употребяват банкова сметка в " Банка ДСК “ ЕАД с титуляр " Е.Г. Т. И. “ ЕООД със притежател и шеф Й. К. посредством даване на потребителско име и ключова дума за системата за онлайн банкиране на посочената банка по посочената сметка, с цел да извършат на повече от два пъти – на 107 пъти финансови интервенции с имущество – пари на стойност 1 617 844,19 евро, с левова равноценност 3 164 228,20 лв., според фиксинга на Българска народна банка, за което е знаел, че е добито посредством тежко съзнателно закононарушение – компютърна машинация – закононарушение по член 212а ал.1 от Наказателен кодекс, осъществено в чужбина и непопадащо в юрисдикцията на Република България, в резултат на което на 14 април 2021 година били осъществени 17 броя сполучливи финансови интервенции с имущество – пари на стойност 248 773,19 евро, с левова равноценност 486 558,07 лв., според фиксинга на Българска народна банка, които са били подредени към сметка в Китайска Народна Република чрез системата за онлайн банкиране на " Банка ДСК “ ЕАД от сметка с титуляр " Е.Г.Т И. “ ЕООД със притежател и шеф Й. К. и 90 броя несполучливи финансови интервенции с имущество – пари на стойност 1 369 071 евро, с левова равноценност 2 677 670,13 лв., според фиксинга на Българска народна банка, които са били подредени към сметка в Китайска Народна Република чрез системата за онлайн банкиране на " Банка ДСК “ ЕАД от сметка с титуляр " Е.Г. Т. И. “ ЕООД със притежател и шеф Й. К. – закононарушение по член 253 ал.4 вр. ал.3 т.2 вр. ал.1 вр. член 20 алинея 4 вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР