Пловдивският окръжен съд потвърди 5-годишната присъда на мъж, на 64

...
Пловдивският окръжен съд потвърди 5-годишната присъда на мъж, на 64
Коментари Харесай

5 г. затвор за измамник, измъкнал от пенсионерка над 12 000 лв. в Карлово

Пловдивският областен съд удостовери 5-годишната присъда на мъж, на 64 година, измамил стара жена с 12 210 лева в Карлово. Той е приет за отговорен на първа инстанция от магистратите в града на Левски. Има доста предходни присъди.

Мъжът и потърпевшата 62-годишна жена се срещнали в група в обществените мрежи. Той се представял за интернационален водач и от 4 юни 2020-а до 22 януари 2021 година въвел в подвеждане дамата, че е аварирал в Хърватия и трябвало да заплати за ремонта, а също по този начин, че се нуждаел от средства за натрапен запор на парцел, който трябвало да се вдигне против възнаграждение. Освен това споделил, че негова близка е умряла и се нуждаел от пари за погребението.

Така в горепосочения интервал потърпевшата жена направила 24 парични превода към измамника за общо 12 210 лв., като за част от тях изтеглила заеми. Мъжът обещавал да й върне парите, което и досега не е сторено.

Районният съд в Карлово е наложил на мнимия камионджия наказване от 5 година отнемане от независимост при първичен " непоколебим " режим, което е доказано и на втора инстанция. Присъдата е дефинитивна. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР