Пловдивският бизнесмен Симо Касабов остава в ареста, предаде Bulgaria ON

...
Пловдивският бизнесмен Симо Касабов остава в ареста, предаде Bulgaria ON
Коментари Харесай

Пребитата съпруга от Пловдив е с отстранен далак, спукано тъпанче и ребра

Пловдивският предприемач Симо Касабов остава в ареста, съобщи " Bulgaria ON AIR ".Той е арестуван, откакто преби брачната половинка си с тенис ракета от ревнивост.Жената е в тежко положение в болница.Според прокуратурата мъжът е упражнявал физическо и психическо принуждение по отношение на брачната половинка си в продължение на 20 години.

В правосъдната зала стана ясно, че пострадалата Димитрия е била жертва на систематичен тормоз от брачна половинка си. 40-годишният Касабов е следял цялото си семейство посредством приложения на телефоните им за подслушване и проявление на местоположението.Забранявал на жена си даже да контактува с приятелки. Той не ѝ давал да работи и ѝ превеждал по 30 лв., с цел да пазари.

Защитата изиска Касабов да бъде пуснат от ареста, с цел да се грижи за децата.

" Деянието осъществено от доверителя ми е укоримо, само че това което се пробва да се показа, че е редовно в продължение на 20 години, е тотална небивалица ", сподели юристът на Касабов - Здравко Колев.

В сряда Касабов пребил Димитрия с тенис ракета,след като я заловил да приказва по телефон, който не следи. Тя е в болница с отхвърлен далак, спукано тъпанче и ребра.

" Само Господ я е избавил, че е съумяла да стигне до болничното заведение, при вътрешен кръвоизлив в коремната област, какъвто е установен от спукан далак. Тя е обикаляла първо приятелки, до момента в който ѝ прилошее, в последна сметка най-малко това е добре, че сме я избавили ", разясни зам.-районният прокурор на Пловдив - Атанас Илиев.

Журналистът Мария Касимова Моасе, която също е минала през ужаса на домашното принуждение, счита, че дамите, подложени на домашно принуждение, могат да се откъснат от насилника.

" Аз не се имам за жертва, аз се имам за победител. И от тази позиция желая да приказвам на дамите и да им кажа, че има какво да създадат, аз не познавам жена, която да не се е справила с живота си, откакто е избягала от своя принудител или от която и да е притеснителна обстановка в живота ѝ ", разяснява тя.

Според специалистите дамите не търсят в точния момент помощ, тъй като се надяват насилникът да се промени.

" Повечето жертви на принуждение си мислят, че с течение на времето индивидът принудител ще се вразуми, някак си ще стане по-благосклонен и ще престане, тъй като може би по-късно той съжалява. Повярвайте ми, това не става по този начин, а назад - експанзията се ускорява, поради това че няма наказване, болната душeвност на индивида интерпретира ", безапелационен е доктор Веселин Герев.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР