Пловдивският апелативен съд увеличи наказанието на Мехмед Хасан от 23

...
Пловдивският апелативен съд увеличи наказанието на Мехмед Хасан от 23
Коментари Харесай

Увеличиха присъдата на убиеца на малката Дамла

Пловдивският апелативен съд усили наказването на Мехмед Хасан от 23 на 25 години отнемане от независимост. Той е приет от Окръжен съд – Кърджали за отговорен в това че, на 17.12.2017 година в Момчилград е влезнал в непознато жилище през нощта със особено техническо средство ключ.

Освен това е приет за отговорен в това, че на същата дата съзнателно е умъртвил седемгодишната Дамла, намираща се в безпомощно положение, което е осъществено по изключително непосилен метод за потърпевшата и за да бъде скрито друго закононарушение.

Според апелативните магистрати увеличеното и наложено най-тежко общо наказване от 25 години отнемане от независимост дава отговор на извънредно високата степен на социална заплаха на действието и на доста високата степен на социална заплаха на самия деятел.

Като отегчаващо отговорността събитие магистратите одобряват, че момиченцето било мощно привързано към подсъдимия и изпитвало към него любов. Родителите й също се намирали в близки роднински връзки с М. Х., имали му доверие, с което той злоупотребил по неприемлив метод, проявявайки безсърдечие към малолетното момиченце.

Делото е протекло пред Кърджалийския областен съд по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто подсъдимият признал напълно обстоятелствата по обвиняването. Поради това в началото избраното наказване пожизнен затвор е сменено с отнемане от независимост, според наложителното условие на закона в тези случаи.

М.Х. е наказан да изплати по 150 000 лв. обезщетение на родителите на потърпевшата и 100 000 лв. на нейната баба за претърпени неимуществени вреди.

Решението на Апелативния съд предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР