Пловдивският апелативен съд потвърди със свое решение определението на Окръжен

...
Пловдивският апелативен съд потвърди със свое решение определението на Окръжен
Коментари Харесай

Пловдивският апелативен съд отхвърли искане за намаляване на наказание

Пловдивският апелативен съд удостовери със свое решение определението на Окръжен съд – Стара Загора, с което е призната за осъществяване в България 15-годишна присъда отнемане от независимост, постановена от Териториалния съд в Милано  спрямо българския жител   Т.Г./на 47 г/, наказан за присъединяване в проведена незаконна група и трафик на наркотични субстанции.

Видно от  приложения по делото дубликат на присъдата на Териториалния съд в Милано Т.Г. е приет за отговорен за това, че процесните количества кокаин, които са били закупени от Южна Америка – Венецуела, Санто Доминго и други са били натоварени на кораба-майка.  Впоследствие опиатите са били разтоварени на обезпечените от организацията плавателни съдове – яхта,  две моторни лодки  и платноходка. На  14.02.2007г., в териториалните води на Португалия и Испания са били конфискувани надлежно 2 085 кг кокаин /от яхтата/ и 3 752,97 кг кокаин /от моторна лодка /, като  подсъдимите, измежду които и Т.Г., в съучастничество посред им и с неидентифицирани лица са работили за импорт на наркотични субстанции от вид кокаин с тегло над 1 500 кг, които е трябвало да се трансферират от " кораба-майка " на две моторни лодки и платноходка по крайбрежията на Канарските острови, като същите не са съумели в това си желание, поради  независещи от тяхното предпочитание аргументи, а кокаина е трябвало да бъде публикуван в Италия.

На 11.07.2012 година подсъдимият е бил екстрадиран в Италия с европейска заповед за арест, с цел да бъде прегледано там наказателно произвеждане против него. Тогава българската страна е поискала и получила от италианската писмени гаранции, че в случай че лицето бъде наказано на наказване отнемане от  независимост, ще бъде върнато да изтърпи присъдата си в България.

На 31.08.2017 година Т.Г. е бил предаден на българските управляващи и наведен в пандиза в Стара Загора. В Италия присъдата на Т.Г. е била понижена с 450 дни, съгласно настоящо там законодателство, че наказаният получава бонуси, в случай че поставя труд в пандиза и взе участие в разнообразни типове образования. Заради характера на закононарушенията, за които подсъдимият е наказан на 15 години отнемане от независимост, Пловдивският апелативен съд отхвърля настояването за понижаване на наказването и за смяна на режима на изтърпяване от " непоколебим “ в по-лек. Решението на Пловдивския апелативен съд е дефинитивно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР