Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Стара

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Стара
Коментари Харесай

Постоянен арест за убиеца от Стара Загора, който разчлени жертвата си

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Стара Загора, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Б. К.Той е притеглен като обвинен за убийството на А. Х., осъществено в интервала от 2 декември 2020 година до 13 декември 2020 година в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Съда.

Престъплението е тежко съзнателно и в закона е планувано наказване - отнемане от независимост от 10 до 20 години. При претършуване на жилището, населявано от обвинения в кв. „ Трите чучура “ в Стара Загора, са открити и конфискувани нож и човешки торс, обгърнат в найлон, с изчезнала глава, без ръце и крайници. В резервоар покрай блока са открити горните крака на потърпевшия, които са били без длани. На 05.12.2020 година при сепариране на битов боклук двама служащи разкрили долните крака на потърпевшия. Според експертна информация, направена на 14.12.2020 година, потърпевшият е разпознат по татуировките на предмишницата на лявата ръка. Експертиза показва, че откритите човешки остатъци са от едно и също тяло.

Апелативен съд – Пловдив реши, че са налице и трите законови предпоставки за задържането под стража на обвинения. Въз основа на събраните доказателства, резултати от експертизи и разпити на очевидци, съдиите смятат, че е налице обосновано съмнение, че арестуваният е съпричастен към осъществяване на закононарушението, в което е упрекнат. До момента Б. К. не е осъждан, само че заради високия размер на плануваното в закона наказване, механизма и метода на осъществяване на закононарушението, съдът смята, че съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение при една по-лека мярка за неотклонение. Още повече, че методът, по който Б. К. се е опитал да се отърве от натрупа на потърпевшия, посредством неговото разчленяване и изхвърляне на обособените му елементи в контейнери за отпадък, дефинира обвинения като лице с извънредно висока степен на социална заплаха.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно. Заседанието се организира посредством видеоконферентна връзка с обвинения, който се намираше в ареста, а в правосъдната зала бяха правосъдният състав, прокурорът и служебният бранител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР