Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив,
Коментари Харесай

Апелативен съд потвърди: Хванатите с над 1 кг дрога дилъри в Пловдив остават в ареста

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 28-годишният Красимир Рашилов, 45-годишният Йонко Аргиров и 50-годишният Медин Молахалил. Те
Прочетете още
Срещу тримата дилъри  са повдигнати обвинявания за това, че в съучастничество са държали, за разпространяване, повече от един кг високорискови наркотични субстанции – марихуана, кокаин и амфетамин, а по отношение на Рашков– и за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на кокаин.

Апелативните магистрати проучиха събраните досега доказателства и решиха, че те са задоволителни, с цел да се  направи съмнение, че точно мъжете са направили закононарушението, в което са упрекнати, а то е тежко по смисъла на закона и е с висока социална заплаха.

Също по този начин в обясненията си пред проверяващите обвиненият Йонко Аргиров  подробно е описал, че другите двама обвинени са носели опиатите. Същите са имали ключове за неговото жилище. Там са укривали разфасовани на дози разнообразни наркотични субстанции, като за задачата са употребявали електронна везна. Обоснованото съмнение се поддържа и от разпитаните по делото очевидци, които са си закупили наркотични субстанции от обвинените.

Така съдът реши, че при една по-лека мярка за неотклонение от „ задържане под стража “ има заплаха всеки от обвинените да извърши закононарушение, обвързвано с опиати, поради количеството опиат, разнообразието от типове, с които са задържани.

Според апелативните съдии съществува и заплаха обвинените да повлияят върху показанията на очевидци и да укрият доказателства от голяма важност за следствието по делото.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР