Пловдивският апелативен съд отмени определение на Окръжен съд – Кърджали,

...
Пловдивският апелативен съд отмени определение на Окръжен съд – Кърджали,
Коментари Харесай

Пуснаха шведа, прегазил велосипедист, срещу 10 000 лв.

Пловдивският апелативен съд анулира определение на Окръжен съд – Кърджали, с което е била наложена най-тежката мярка да неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на шведския жител В. С. като я размени с „ парична гаранция “ в размер на 10 000 лв. и възбрана за овакантяване на страната.

Срещу В. С. е повдигнато обвиняване за това, че през нощта на 14 против 15 юни 2019 година по несъобразителност е предизвикал гибелта на велосипедист при злополука в региона на село Загорско, Кърджалийско. Трупът на потърпевшия е открит в крайпътна канавка на сутринта, а причинителят е открит и арестуван четири дни по-късно.

Апелативните магистрати одобряват, че няма спор за съществуване на двете изискуеми от закона предпоставки за взимане на мярка за неотклонение, а точно, тежестта на закононарушението, за което се планува наказване отнемане от независимост и обосновано съмнение за авторство на действието. Съдиите преценят, че от данните по делото не се откриват заплаха обвинения да извърши закононарушение при по-лека мярка за неотклонение. Въззивният правосъден състав смята, че интензитетът на заплахата от укриване на В. С. не е задоволителен, с цел да се обоснове подобен риск защото обвиненият развива бизнес в България, има записана компания, не е напуснал страната след злополуката и не се е укрил в Швеция, чийто жител е, нито е направил опит да скрие автомобила, а е имал такава опция, защото е арестуван дни след злополуката.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР