Пловдивският апелативен съд остави в ареста един от биячите, участвали

...
Пловдивският апелативен съд остави в ареста един от биячите, участвали
Коментари Харесай

Пловдивският съд остави в ареста един от биячите от масовия бой в Казанлък

Пловдивският апелативен съд остави в ареста един от биячите, взели участие в всеобщия пердах в Казанлък. Така магистратите  потвърдиха мярката му за неотклонение „ задържане под стража “, взета от Окръжен съд – Стара Загора.
Прочетете още
Срещу него са  повдигнати две обвинявания. Първото е за опит за ликвидиране посредством нанасяне на голям брой удари, причиняващи телесни повреди на потърпевшия  Р. С., който е осъществен на 20.03.2023г. в Казанлък в съучастничество с пет лица, сред които има и дами. Второто обвиняване е за нанасяне на  междинна телесна щета на различен потърпевш - С. С.,  изразяваща се в строшаване на дясната ябълчна /скулна/ кост и горната челюст в дясно, като действието е осъществено по хулигански подбуди. И двамата ранени са от Манолово. Те са потърпевши при всеобщо сборичкване в центъра на Казанлък сред представители на два враждуващи рода от селата Тъжа и  Манолово. След случая обвиненият отпътувал на работа в чужбина. Върнал се, като научил, че против него е формирано наказателно произвеждане.

Пловдивският апелативен съд, откакто изслуша страните и проучва доказателствата по делото, откри, че изцяло споделя извода на Окръжен съд – Стара Загора, че от събраните доказателства по делото може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на Т. Т. към действията, в които е упрекнат. Случаят касае тежки умишлени закононарушения, за които се планува наказване отнемане от независимост от 10 до 20 години за опит за ликвидиране и от 2 до 10 години - за междинна телесна щета. Като взема поради събитията, при които са осъществени действията, че са в съучастничество, публично рисковият резултат, характерът на засегнатите публични връзки – личността и нейното най-висше богатство живота, както и телесната й цялост, Апелативният съд намира, че съществува действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение и да се укрие.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР