Пловдивските превозвачи Веселин Дошков и Иван Чолаков, които получиха обвинения,

...
Пловдивските превозвачи Веселин Дошков и Иван Чолаков, които получиха обвинения,
Коментари Харесай

От година ровели схемата за милиони в градския транспорт на ...

Пловдивските превозвачи Веселин Дошков и Иван Чолаков, които получиха обвинявания, са отчитали непозволени загуби. Те са вписвали в пътните листове по-дълги курсове от действително направените, стана ясно от думите на Славчо Алексиев, който е шеф на Икономическа полиция. Акцията е траяла година и е била взаимна с ДАНС.

" Успяхме да обезвреждаме риска град Пловдив и Асеновград да останат без градски превоз, като предотвратихме приключването на общински и държавни средства за подкрепяне на градския превоз ", разяснява Алексиев.



В схемата дружно с двамата превозвачи, са взели участие и четирима общински чиновници от Пловдив и Асеновград. Всички те са с ограничения за неотклонение.

При подаването на докладите сдруженията са подавали в общините документи за погашение на суми за подкрепяне на превоза, като са заявили, че работят на загуба. В пътните листове са отбелязвали по-дълги пробези, в сравнение с са направили действително. Срещу тях са повдигнати обвинявания за документни измами, а против общинските чиновници - за длъжностни закононарушения.

Димитър Балев акцентира, че скоро приключилата структурна и кадрова смяна, която е била извършена в отдел Икономическа полиция в пловдивската полиция, е довела до възстановяване успеваемостта на структурата. Само за последния месец са осъществени 6 сполучливи акции.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР