Пловдивските отбори са спечелили вече 22 трофея в последните 8

...
Пловдивските отбори са спечелили вече 22 трофея в последните 8
Коментари Харесай

Трофеите на пловдивските отбори за осем години вече са 22

Пловдивските тимове са спечелили към този момент 22 трофея в последните 8 години . Естествено наклонността идва най-много от волейболните шампионки от Марица, които от 2015-а година насам печелят най-малко по един трофей. 
Прочетете още
През този сезон маричанки завоюваха седмия си златен дубъл в историята - купата в НВЛ и Купата на страната. Златният дубъл за маричанки беше по-ценен, тъй като беше реализиран с най-младия тим в историята на Марица.

За страдание през сезон 2022-2023 различен пловдивски тим не съумя да завоюва трофей. Баскетболният Академик отпадна на четвъртфиналните плейофи след страхотна борба с любимеца Рилски състезател, Локомотив и Ботев отпаднаха рано в шампионата за Купата, а в шампионата са надалеч зад Лудогорец и ЦСКА, които се борят за купата. 

В женския баскетбол Академик приключи на последното място в елита, а женския футбол пловдивските Енко и Пълдин нямат късмет да стигнат водача Локомотив Стара Загора. 

Иначе през този сезон два пловдивски тима играха в евротурнирите - Марица играе за поредна година в групите на Шампионската лига, само че не съумя да запише победа в извънредно тежка група, в която беше и първенецът на Турция - Фенербахче. Ботев отпадна при първото си затруднение в Лигата на конференциите от кипърския АПОЕЛ Никозия. 

Най-силната година в пловдивския екипен спорт си остават 2017-а година. Тогава Марица направи дубъл - купа и Купа, а Ботев завоюва Купата на България и Суперкупата на страната.

През 2020-а година също можеше да има четири трофея, откакто тогава Локомотив завоюва Купата и Суперкупата на България, само че за жалост не беше извършен шампионат за Купата по волейбол поради ковид и маричанки не съумяха да създадат нов златен дубъл. 

Ето и по какъв начин е разпределението по трофеите от 2015-а година от пловдивските тимове:

2015 - Марица Пловдив (волейбол) - първенец в НВЛ и Купа на България

2016 - Марица (волейбол) - първенец в НВЛ и Суперкупа на България

2017 - Марица (волейбол) - първенец в НВЛ и Купа на България, Ботев (футбол) - Купа на България и Суперкупа на България

2018 - Марица (волейбол) - първенец в НВЛ и Купа на България

2019 - Марица (волейбол) - първенец в НВЛ и Купа на България, Локомотив (футбол) - Купа на България

2020 - Марица (волейбол) - първенец в НВЛ, Локомотив (футбол) - Купа на България и Суперкупа на България

2021 - Марица (волейбол) - първенец в НВЛ и Купа на България

2022 - Марица (волейбол) - първенец в НВЛ и Купа на България

2023 - Марица (волейбол) - първенец в НВЛ и Купа на България
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР