Пловдивските футболни грандове Ботев и Локомотив стартираха втория полусезон по

...
Пловдивските футболни грандове Ботев и Локомотив стартираха втория полусезон по
Коментари Харесай

Ще успеят ли Ботев и Локо да излязат от кризата?

Пловдивските футболни грандове Ботев и Локомотив стартираха втория полусезон по много неприятен метод. След първите два кръга от новата година те имат извоювани общо 2 точки и вкаран единствено един гол. 
Прочетете още
Локомотив стартира с хубава вест втория полусезон - беше открита новата естрада " Бесика ". В дуела против Ботев Враца обаче отборът не съумя да стигне до гол и приключи 0:0 с врачани, които се борят за оцеляване. Пловдивчани имаха и тежко посещение в Кърджали, където изгубиха с 0:5, записвайки една от най-големите си загуби в шампионата. Равносметката една извоювана точка и нито един вкаран гол след първите две срещи. Тимът започва полусезона като четвърти, само че към този момент е с една позиция по-назад. Локо е в битката за място в евротурнирите, само че с цел да остане в нея би трябвало да не губи точки. Хубавата вест за тима беше, че съвсем всички тимове към " смърфовете " също направиха най-малко по една неточност. Борбата ще е много жестока, а разликата сред 4-ия Славия и 8-ия Левски е едвам четири точки. Друга добра вест за Локо през тази седмица е завръщането на Христо Крушарски в ръководството на клуба. Крушарски и другият притежател Адам Сотков даже имаха известни пререкания в прочут интервал от време, само че след среща нещата сред тях са изчистени и двамата ще ръководят наедно клуба. Цялата спортно-техническа власт беше дадена на старши треньора Александър Тунчев. 

Утре за Локомотив следва железничарско дерби със адашите от София. Ако " черно-белите " успеят да завоюват те несъмнено ще гледат по-оптимистично, а и задачата за присъединяване в евротурнирите ще си остане действителна. Загуба или тъждество обаче ще е тежък пестник за упоритостите на клуба. 

При Ботев обстановката беше тежка още през първия полусезон. Отборът записа доста слаби резултати и сега е по-близо да бъде в борбата за оцеляване, в сравнение с в групата за 7-мо - 10-то място. Вторият полусезон стартира с нулево тъждество вкъщи против Локо София, а във втората среща момчетата на Бруно Балтазар изгубиха от водача ЦСКА с 1:3 на Армията. След първите два кръга пловдивчани имат един вкаран гол и една извоювана точка при голова разлика 1:3. 

В неделя " канарчетата " посрещат Берое. Двата тима са с равни точки, а Ботев е на избавителното 10-то място, а Берое на 11-та позиция. Пловдивчани би трябвало да търсят наложителна победа, с цел да пернат с три точки, само че и в директните конфликти против заралии, тъй като точно сред двата тима най-вероятно ще е битката за 10-то място. Ако Ботев не завоюва - тъждество или загуба, то жълто-черните ще утежнят съществено ситуацията си, имайки поради, че идващият мач е тежко посещение във Варна на Черно море. Както е известно тимовете от 7-мо до 10-то място ще играят в плейофите в битката за 7-то място, което дава право на бараж в евротурнирите и всичките си обезпечават присъединяване в елита и през идващия сезон. Ботев е на цели 12 точки от седмата позиция и наподобява необикновено да стигне до нея. Всички отбори от 11-то място до 16-то обаче ще играят в плейофите за оставането си в елита. Предвид упоритостите и финансовият капацитет на клуба борба за оцеляване в Първа лига ще наподобява пагубно за Ботев. 

Този уикенд несъмнено двата пловдивски клуба имат доста значими мачове и две победи ще им дадат глътка въздух и по-добри дни. Всичко друго от успеха обаче може да задълбочи рецесията. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР