Пловдивски шофьор, летял с 240 км/ч по магистрала „Тракия“ се

...
Пловдивски шофьор, летял с 240 км/ч по магистрала „Тракия“ се
Коментари Харесай

Куриоз: МВР-Пловдив плаща 1000 лв. на шофьор, летял с 240 км/ч по АМ „Тракия“

Пловдивски водач, летял с 240 км/ч по автомагистрала „Тракия“ се отърва от солена санкция поради полицейска неточност. Това излиза наяве от решение на Районния съд в града под тепетата, което е в интерес на пловдивчанина. Причината – осъден е два пъти за едно и също нарушаване в един и същи ден, оповестява Марица.

Шофьорът бил засечен от камерите да се движи с безумна скорост на 19 август 2019 година. Към 08.30 часа часа, при км 104 на автомагистралата в посока Бургас, возилото е снимано да лети с 235 км/ч, т.е. с 95 км/ч над разрешеното. Последвала санкция в размер на 1050 лева Малко по-късно, при км 108 на автомагистрала „Тракия“ водачът бил сниман от друга полицейска камера, този път със скорост от 239 км/ч, с 99 км/ч над допустимите 140 км/ч. Издали му втори фиш, с който би трябвало да заплати 850 лева

Така пловдивчанинът се оказал с два фиша за към 2 бона с един и съши номер, за едно и също нарушаване, с идентични ден и час. Той обжалвал. След повече от две години, магистратите от Районния съд се произнасят с решение, което гласи, че двете санкции падат, поради позволени съществени процесуални нарушавания, главно на правилото „ne bis in idem“, който гласи, че никой не може да бъде съден или наказван два пъти за едно и също закононарушение.

Така фишовете за близо 2 бона отпадат, като също така магистратите постановили пловдивската полиция да заплати 930 разходи по делото и адвокатски хонорар.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР