Пловдивски баровец преби брутално жена си на улицата пред очите

...
Пловдивски баровец преби брутално жена си на улицата пред очите
Коментари Харесай

Потрес! Известен пловдивски баровец извлече жена си от колата, преби я като куче пред деца и съседи и..

Пловдивски баровец преби брутално жена си на улицата пред очите на двете им деца и съседи. Грозните подиуми се разиграли пред кооперацията, в която живеят.

Камери за видеонаблюдение са снимали нанасянето на побоя, има и голям брой очевидци.

Казусът е от практиката на адв. Милена Кадиева и Фондация „ ДА – Обединени против насилието “. В началото на връзката двойката била доста добре сложена в обществото, обществено и финансово обезпечена, с състояние и статут. Има две деца – малолетно и малолетно.

В момента, в който в фамилния бюджет стартират да влизат повече пари, бащата трансформира коренно държанието си. Първо се стартира с неглижиране, обиди и погазване на достолепието на майката и децата, като всичко ескалира и се стига до физическо принуждение.

Съпругът изкарва жена си от колата и я пребива пред дома им, в наличието на двете деца. „ Има очевидци. Отделно, комплексът, в който живеят, още веднъж предвид на финансовия им статус, е подобен, който се охранява с камери, т.е. всичко е записано.

Причинени са й доста съществени телесни повреди, постанова се да пристигна кола за спешна помощ и да й се окаже помощ. Съседи и другари безусловно ѝ избавят живота “, уточни адв. Кадиева.

„ Много тежко произвеждане, което редом се развива в две елементи – наказателно и гражданско. Гражданското произвеждане е по-бързо като време.

Ние към този момент имаме решение на първа правосъдна инстанция, която е напълно в интерес на майката и двете деца. Те са получили оптималните по закона ограничения за отбрана, които са разрешени.

Насилникът е длъжен да посещава профилирани стратегии за работа с причинители на домашно принуждение. Производството е на въззивната инстанция, защото, несъмнено, насилникът не е удовлетворен от правосъдното решение, макар големият размер от доказателства.

Очакваме да се развие по същия съответен метод и наказателното произвеждане “, сподели още тя.

По думите на Кадиева, когато съответно бързо се развиват производствата и са съответни глобите и ограниченията, тогава може да се приказва за положителни образци и повече хора да се осмеляват да приказват за претърпяното и да стигат до последната стъпка – да се защитят по правосъден ред.

„ Затова са толкоз значими измененията, някои от които към момента висящи, друга част признати в Закона за отбрана от домашното принуждение. Зависи Народното събрание каква воля ще има по въпроса.

Вече съвсем 5 години чакаме тези промени. Текат разисквания и гласувания. Ако актуалният парламент има малко по-адекватно отношение към проблемите с домашното принуждение, ще бъдат повече предпазени потърпевшите.

Това включва освен дами и деца, а също възрастни хора и доста мъже “, добави адв. Кадиева.

Прогнозата й, че случаите на домашно принуждение няма да спрат да се усилват, до момента в който мисленето и държанието в обществото не претърпят радикална смяна – да не се толерира насилието и експанзията да не се приема като модел за триумф.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР