Пловдивската организация на БСП подкрепи ръководството на партията да не

...
Пловдивската организация на БСП подкрепи ръководството на партията да не
Коментари Харесай

Социалистите в Пловдив към Нинова: Не отстъпвай пред ПЕС и Станишев за Истанбулската конвенция

Пловдивската организация на Българска социалистическа партия поддържа управлението на партията да не се ратифицира Истанбулската спогодба, заяви пресцентърът на партията.
 ninova_plovdiv-2  dobrev_plovdiv
„В никакъв случай не отстъпвай под натиска на ПЕС и Сергей Станишев“, заръчаха пловдивските социалисти на Корнелия Нинова. „Ние бяхме най-активни в акцията срещу насилието над дамите, само че не одобряваме джендър идеологията“, обявиха дамите социалистки. Те благодариха на парламентарната група, че внася промени в Наказателния кодекс, с които насилието става закононарушение от общ темперамент и се усилват наказванията.

Нинова ги осведоми, че в петък депутатите ще предложат и основаването на спешни центрове за потърпевши от домашно принуждение. „По-важно е да одобрявам законодателство и то да се извършва, с цел да помогнем на жертвите, както и да се погрижим за предварителна защита ”, добави тя.

Учителки от района показаха недоволството си от опитите в учебните заведения да се прокарва образование за нестереотипни функции на пола и обявиха изрично, че няма да позволен такова в техните часове. “Образователната промяна на ГЕРБ е злополука. Програмите са несъответстващи, учи се Възраждане без да се е учило Средновековие. Българчетата не знаят кой е цар Калоян. Изтрива се паметта ни за история и българщина. Изопачавт се и се идеологизират исторически обстоятелства, а в този момент и джендър обучение ”, споделиха още преподавателите. По думите им едно цяло потомство се осакатява, то няма да знае жанр и няма да има полезности. “На всяка цена би трябвало да защитим децата си. Няма да отстъпя под натиска. Бъдете спокойни. На нашата позиция са президентът, Православната черква и другите вероизповедания, българската интелигенция от учени и уважавани общественици, хората, които пазят фамилните полезности и морал ”, съобщи Корнелия Нинова. В полемиката бе изтъкнато, че страни, които постоянно се дават за позитивен образец, като Англия, Унгария, Съединени американски щати и други още не са утвърдили конвенцията. “Това е ценностен избор и българският народ сподели, че може да бъде мощен, когато пази полезностите си ”, заключи Нинова.

Това е първата от поредицата срещи, които предстоят на ръководителя на Българска социалистическа партия в страната.

В срещата присъединяване взеха зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев, с който присъстващите разясниха организационни въпроси и подготовката за локалните избори, както и регионалният ръководител на партията Георги Гергов и общинският Красимир Трифонов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР