Пловдивската компания за производство на велосипеди Макском съкращава голяма част

...
Пловдивската компания за производство на велосипеди Макском съкращава голяма част
Коментари Харесай

Съкращават десетки служители на пловдивската компания за велосипеди Макском

Пловдивската компания за произвеждане на колела " Макском " редуцира огромна част от моя личен състав.

" Процедурата по освобождение на част от личния състав обявихме преди месец и половина в Агенцията по заетостта. Тогава предупредихме и хората, които ще бъдат съкратени, а в този момент действително връчваме заповедите, тъй че изненади за никой няма ", коментира за Николай Бояджиев, стопански шеф на " Макском ". Той разясни, че съгласно него повода за освобождението на 22% от личния състав или 180 души е в международната криза, провокирана от коронавирус рецесията, която засегна в огромен мащаб и немската стопанска система, респективно и бизнеса на  " Макском ".
 Пловдивската
Един от най огромните данъкоплатци у нас влага 60 милиона лв. за уголемение на производството

Приходите на компанията са пораснали с 33% през 2022 година

Вследствие на това понижават поръчките и размерът на работа с близо 30 %.

" Преди пандемията имахме взрив на поръчки и като цяло агресия по назначение на доста нови хора при нас. Реално в този момент се връщаме на работния режим и числения състав преди ковида. Хората, които освобождаваме са от всички отдели, в това число и от администрацията, тъй че прилагаме взаимен принцип ", сподели още Николай Бояджиев. Той добави, че сдружението има подготвеност през пролетта, в случай че обстановката се усъвършенства, да възвърне на работа тези, които желаят. До момента 120 от съкратените 180 индивида са изявили предпочитание да се върнат в " Макском ".

Българска и австрийска компании започват произвеждане на е-велосипеди край Пловдив с инвестиция от 120 милиона лв.

Новата фабрика би трябвало да отвори през 2024 година и ще разкрие над 1000 нови работни места

" Макском " е един от най-големите производители на колела в Европа. Компанията е основана през 1996 година През 2001 година отбелязва първия експорт на колела лично произвеждане за страните от Европейски Съюз, а оттогава над 95% от цялата продукция на сдружението намира своята реализация точно на тези пазари.

" Макском " е част от холдинга MAXEUROPE, с производственo-складова база ситуирана на 40 000 кв.м. застроена повърхност и потенциал от над 400 000 велосипеда годишно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР