Пловдивчанка, чакала над 13 години за общинско жилище, получи апартамент

...
Пловдивчанка, чакала над 13 години за общинско жилище, получи апартамент
Коментари Харесай

Пловдивчанка чака 13 години за общинско жилище, за да получи апартамент без санитарен възел

Пловдивчанка, чакала над 13 години за общинско жилище, получи апартамент без хигиеничен възел. От общинското дружество " Жилфонд " обяснили, че дамата би трябвало сама да ремонтира парцела, в случай че желае да се нанесе. Тя обаче се грижи за старата си майка и щерка си, и няма средства за довършителните действия. Така още веднъж попада в листата на чакащите.
Прочетете още
След като чакала съвсем 14 години за настаняване в общинско жилище, Мария Димова била принудена да се откаже от единствения препоръчан ѝ досега апартамент.

" То е, да ви кажа е заставяне следователно, тъй като на мен ми е казано: или взимаш в този вид жилището, или просто ви архивираме молбата и всичко е до такава степен. Край, завършва! Няма по какъв начин аз да поема подобен огромен главен ремонт. Искам да подчертая, че когато ми го предложиха, споделиха, че това е лек козметичен ремонт ", споделя тя.

В известието, че ще получи общинско жилище, било записано, че то ще е ремонтирано. От „ Жилфонд “ обаче обясниха, че поправки се вършат единствено на жилищата от фонд „ Резервен “ – за краткосрочно настаняване на обществено слаби и на парцелите от фонд „ Ведомствен “, а казусът на Мария касае фонд „ Наеми “ - за там нямало задоволително средства.

" Поради този дребен запас, с който разполагаме - имаме единствено 23 служащи, финансовият също е дребен, а ние поддържаме всички общински жилища...и детски градини, и ясли също са към нас. При този невисок наем въпреки всичко можеше да вложи и той нещо от себе си, тъй като наемът е в действителност алегоричен ", споделя Златка Андрова, механик в строителство и архитектура Оперативна програма „ Жилфонд “ – Пловдив.

Наредбата за общинските наеми не е променяна от 2004-а година. И все още месечният наем за съответното жилище е 45 лв.. Голяма част от жилищата не се поддържат добре от наемателите. Но жилища без подготвени за прилагане баня и тоалетна били необичайност.

" По-скоро изключения са. Това просто се е случило в развой на главен ремонт и пресечен поради приемане на завещание. Нямаме съвсем такива жилища, които да са в това положение ", споделя Пенка Арабаджиева, механически помощник в Оперативна програма „ Жилфонд “ - Пловдив.

А Мария се надява, че няма да чака още 14 години за общинско жилище.

" Ще ѝ бъде предоставено друго жилище за оглед. Ако то ѝ хареса, да го наеме ", увери Пенка Арабаджиева, механически помощник в Оперативна програма „ Жилфонд “ – Пловдив.

Броят на общинските жилища за даване против алегоричен наем е над 4000 в Пловдив. Свободни обаче са единици.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР