Пловдивчанинът Петко Танчев е част от екипа, който създава официалното

...
Пловдивчанинът Петко Танчев е част от екипа, който създава официалното
Коментари Харесай

Пловдивчанин вдъхновява откриването на Елефсина - Европейска столица на културата

Пловдивчанинът Петко Танчев е част от екипа, който основава формалното събитие „ Mysteries of Transition “ за откриването на Елефсина – Европейска столица на културата`2023.  То е на  4 февруари с впечатляваща гала на морското крайбрежие. 
Прочетете още
Танчев работи върху  светлинния дизайн и мапинг прожекция, които ще потопят присъстващите в вълшебства и истории, свързани с гръцкия град. Откриването на Елефсина – Европейска столица на културата`2023 стартира  с впечатляващо събитие на крайбрежието и „ цветна “ стратегия с изложения, концерти, DJ празненства и съпътстващи събития през града, което завършва вечерта на 5 февруари.

”Страхотно е да се работи по образния дизайн на главната гала по откриването с Крис Болдуин. Церемонията по откриването съставлява формален и емблематичен старт на артистичната стратегия на Елефсина.  „ Mysteries of Transition “ в концепцията на генералния артистичен шеф Михаил Мармаринос и режисиран от известния английски режисьор Крис Болдуин, впечатлява ", споделя Танчев.



„ Mysteries of Transition ” е театър, който се развива по крайбрежието, свързвайки земята, морето и въздуха на Елефсина и ще зарадва локалните хора и гостите на града на 4 и 5 февруари.

Основното шоу  вечерта се концентрира върху историята на Елефсина, нейното минало, настояще и бъдеще, оживени посредством описа на добре позната локална легенда и повествовател, който е работил в Елефсина през 20 в. Този прочувствен роман е съпроводен от появяването на мистериозно творение от морските дълбини.

„ Цялото шоу ще е в морето и публиката ще гледа от пристанището. Ще използваме лодки и кран, с който ще извадим статуя от морето, върху която ще прожектираме.  Това е един обект, който наподобява на кит, а дизайнът му е  направен от французина Филип Жефрой. Използваме и особено композирана музика с гласа на един локален водолаз, който споделя забавна история ”, споделя Петко Танчев.

Публиката по крайбрежието и тези, които гледат по малкия екран, ще бъдат очаровани от истинска музика, очарователно хорово пеене и впечатляващо осветяване и цифрова графика. Ще има онлайн стрийминг в уеб страницата на Елефсина – Европейска столица на културата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР