Пловдивчанинът Кристиан Василев се класира на 5-о място във финала

...
Пловдивчанинът Кристиан Василев се класира на 5-о място във финала
Коментари Харесай

Пловдивчанинът Кристиан Василев стана 5-и на скиф на Евро 2023 в Блед

Пловдивчанинът Кристиан Василев се класира на 5-о място във финала на скиф на Европейското състезание по гребане за мъже и дами в Блед (Словения).
Прочетете още
Състезателят на СКГ Академик (София) измина дистанцията от 2000 метра за 6:50.84 минути. Европейската купа сграбчи представителят на Нидерландия Леонард Ван Лиероп, който измина дистанцията за 6:46.91 минути. 

Среброто остана за олимпийския първенец от Токио 2020 Стефанос Дускос от Гърция с време 6:47.87 минути. 

Кристиан Василев започва мощно с движение 40 загребвания в минута и мина трети на първата контрола, като изоставаше в класирането единствено на олимпийския първенец от Токио 2020 Стефанос Дускос от Гърция и международния първенец от 2022 година Оливер Цайдлер от Германия. По средата на дистанцията българският скифьор изостана на 6-а позиция, само че не бе надалеч от главната група. 500 метра преди финала Кристиан Василев продължи да се движи 6-и. Българинът нападна в последните метри, само че стигна единствено до 5-ото място.
„ Наистина не мога да допускам! През цялото съревнование желаех да остана измежду най-хубавите, спринтирах на 600 метра преди края и... завоювах. Мелвин Твелар завоюва предходната година, тази година е мой ред, може би имаме специфичен трик! ”, съобщи новият европейски първенец Леонард Ван Лиероп.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР