Пловдивчанин, обвинен в опит за купуване на гласове на изборите

...
Пловдивчанин, обвинен в опит за купуване на гласове на изборите
Коментари Харесай

Обвинен за купуване на вот – пред Темида

Пловдивчанин, упрекнат в опит за пазаруване на гласове на изборите през април 2021 година, застава пред Районен съд през днешния ден.

Подсъдим по делото е А.Г.К., против който Районна прокуратура е повдигнала обвиняване, за това, че на неустановена дата в края на март 2021г. до 04.04.2021 година в Пловдив, провел посредством лицата Р.К.И., М.С.Т., С.К.К. и М.С.И, предложение на сумата от по 30 лв. на гласоподавател, на поданици от кв. “Изгрев “.

Срещу нея те трябвало да гласоподават на изборите на 04.04.2021 година за избор на народни представители в интерес на Политическа партия ГЕРБ – закононарушение по чл.167, ал.3 от Наказателен кодекс.

На неустановена дата  преди изборите на 04.04.2021 година подсъдимият взел решение да провежда скица за „ пазаруване на гласове “, като за задачата събрал в своя офис група от хора, на които сложил задания да обикалят по адресите из кв. “Изгрев “, да оферират на живущите парични суми, да раздават пари, съпроводени с рекламни материали, като записват в бележник имената и броя на гласоподавателите, за които са дадени пари.

Подсъдимият  пояснил, че би трябвало да раздават по 30 лева, само че единствено на лица от ромски генезис, като тези пари и рекламни брошури били предопределени, с цел да гласоподават хората на идните избори за избрана политическа партия.

Обяснил на лицата от по този начин образуваната група да убеждават хората, че би трябвало да станат застъпници  и по време на изборите би трябвало да гласоподават за Политическа партия ГЕРБ, както и да обикалят из махалата да споделят на други хора да гласоподават за същата партия и в случай че правили последното щели да получат още по 50 лева

На подсъдимия е повдигнато и второ обвиняване за закононарушение по чл.388, ал.1 от Наказателен кодекс, за това, че на 02.07.2021 година в Пловдив е държал 45 броя муниции диаметър 9х19 мм., и не е взел нужните ограничения за сигурност, планувани в чл.98, ал.1 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривените субстанции и пиротехническите произведения.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР