Пловдивчани се събраха тази сутрин на мирен протест до пешеходната

...
Пловдивчани се събраха тази сутрин на мирен протест до пешеходната
Коментари Харесай

Пловдивчани протестираха срещу убийците на пътя

Пловдивчани се събраха тази заран на кротичък митинг до пешеходната пътека на Брезовско шосе, на мястото, където на 11 юли 44-годишна жена и 13-годишната й щерка бяха пометени от шофьорка с едногодишен стаж зад кормилото, предава БНР. На път за болничното заведение детето умря.

Инициативата бе огласена в обществената мрежа под надпис „ Аз желая да пребивавам! А ти? “ Протестът не бе многочислен, само че пристигналите да изразят позицията си към войната по пътищата и паниката от отнетия следващ млад живот, бяха гневни и безапелационни в настояванията си институтциите и жителите да обединят напъните си и да подсигуряват сигурност по улиците на града.

В подписка, подкрепена от над 600 пловдивчани, те упорстват за повече интензивност от всички за попречване на пътните произшествия и за по-голяма отговорност от страна на водачите.

Гражданите желаят още да се сложи осветяване на пешеходните пътеки нощно време, както и адекватна маркировка, която да притегля вниманието на водачите. Друго искане е да бъде обособен автомобилният трафик от този на пешеходците с пасарелки, разделящи придвижването, както и със светофарни уредби и подлези.

На мястото на злощастната пешеходна пътека, където даже пътният знак, указващ за съществуването й, е извърнат в противоположната посока на придвижване, жителите упорстват за слагане на светофар за пешеходци.

Александър Салапатийски от името на уредниците на подписката посочи, че тя ще бъде импортирана в Пловдивския Общински съвет през идната седмица. Той изрази страдание, че пътят до институционалното решение за слагането на светофар е дълъг и че обосновката за това е несъответстваща – на съответното място да са станали най-малко три случая?!

Живеещи в блока наоколо да нещастието споделиха, че всякога, когато пресичат на това място, са мощно уплашени от движещите се с висока скорост коли и се тормозят за живота на възрастните си родители и децата.

Припомням, тестът на 54-годишната шофьорка не сподели съществуване на алкохол и опиати в кръвта. Тя бе арестувана за 72 часа, само че след това бе пусната против гаранция от 5 000 лева

Хората не пожелаха да разясняват обстоятелството, с мотив, че правораздаването би трябвало да свърши обективно своята работа. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР