Plovdiv24.bg В най-натоварените часове на пътя днес ще бъде спряно движението

...
Plovdiv24.bg
В най-натоварените часове на пътя днес ще бъде спряно движението
Коментари Харесай

Голямото прибиране! Спират ТИР-овете по магистралите

Plovdiv24.bg В най-натоварените часове на пътя през днешния ден ще бъде спряно придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и някои от основните пътища на страната, оповестяват от АПИ.

Във връзка с упования натоварен трафик Агенция " Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат рационално и със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не употребяват спешните ленти по автомагистралните сектори за по-бързо напредване.

Рисковото и прочувствено шофиране не подсигурява по-кратко пътешестване, само че заплашва живота и здравето на всички останали, които съблюдават разпоредбите, напомнят от Агенцията.

Съвместната заповед за прекъсване на придвижването на камионите над 12 тона е на АПИ, Групово дело " Национална полиция “ и ИА " Автомобилна администрация “. Тя планува ограничение на придвижването по следните сектори от републиканската мрежа:

- автомагистралите;

- път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София;

- път I-1 - от Благоевград до Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата “;

- път I-4 п. в. " Коритна “ - Велико Търново - Шумен;

- път I-5 Русе - Велико Търново;

- път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина “ - София;

- път I-9 Варна - Бургас;

- път II-18 Околовръстен път на град София;

- път II-99 Бургас – Царево.

Тежкотоварните транспортни средства ще бъдат спрени и в последния почивен ден 29 април от 14.00 часа до 20.00 часа.

Забраната не важи за МПС, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари (ADR).

От 10.00 часа на 28 април до 10 часа на 30 април, когато доста хора ще пътуват към столицата, в същите сектори ще има по две ленти за София и една за Бургас или Варна. Целта е по-лесно напредване в пиковите дни и часове в секторите с ремонт на двете автомагистрали.

Две ленти в посока Бургас и Варна в секторите с ремонт на автомагистралите " Тракия “ и " Хемус “ ще има и при идващите три почивни дни за Гергьовден. В края на празничните дни надлежно ще има две ленти към София и една за Бургас и Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР