Plovdiv24.bg Синият талон, който в момента се издава заедно с шофьорската

...
Plovdiv24.bg
Синият талон, който в момента се издава заедно с шофьорската
Коментари Харесай

Големи промени за шофьорите относно талоните, глобите и фишовете

 Plovdiv24.bg Синият ваучър, който сега се издава дружно с шофьорската брошура, да отпадне. Това плануват измененията в закона за придвижване по пътищата, които държавното управление одобри в сряда, 9 септември. А за към този момент издадените талони отпада задължението водачът да го носи със себе си. Глобата за нарушаване на пътя се понижава с 30%, в случай че водачът я заплати в 14-дневен период от връчването на фиша, плануват други промени.

Ако лидерът апелира глобата и изгуби делото, я дължи в цялостен размер. Другото главно изобретение е, че фишът става 2 в 1 - за определяне на нарушаване и налагане на наказване. Често се случва да изтече отминалостта, защото не може да бъдат открити нарушителите. Това прави закона муден и неефикасен, стимулират се вносителите - държавна организация “Безопасност на придвижването по пътищата " и Министерство на вътрешните работи.

Единният фиш ще се издава от пътния служител на реда, без да е належащо следващо връчване. В избрани от закона случаи с фиш ще може да се лишава брошура, както и контролни точки. Обжалването ще става в районния съд в 14-дневен период от връчването.

При погрешно паркиране фишът ще може да се издаде и в отсъствието на нарушителя. В този случай той ще е на името на притежателя на колата, а когато има вписан в свидетелството за регистрация ползвател - на него. Създава се опция за налагане на имуществена глоба и в случаите, когато моторното транспортно средство е благосъстоятелност на компания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР