Plovdiv24.bg От 17 август влизането в Гърция става задължително с отрицателен

...
Plovdiv24.bg
От 17 август влизането в Гърция става задължително с отрицателен
Коментари Харесай

Гърция наложи нови, още по-сериозни ограничения и мерки

 Plovdiv24.bg От 17 август влизането в Гърция става наложително с негативен PCR тест, осъществен до 72 часа преди влизане в страната, за пътуващите с полети от Швеция, Чехия, Белгия, Испания и Холандия, написа " Труд ". 

От 17 август става наложително представянето на негативен PCR тест за всички влизащи от сухопътните граници. Тестът също би трябвало да бъде осъществен до 72 часа. Гръцки жители, лица с позволения за престояване, както и притежатели на парцели също ще влизат с негативен тест, изработен в страната на генезис, а не в Гърция. От 116.08 позволеният брой преминаващи през граничен пункт " Какавия " се лимитира до 750 души дневно.

Прекратяват се всички обществени събития с правостоящи, в това число концерти и осъществявания в цялата страна. 85-ият Международен панаир в Солун, плануван за 5-13 септември 2020 година, се анулира. Премиерът Мицотакис ще изнесе обичайна тирада в Солун, на 5 септември пред лимитирана публика. В неделя, Гърция разгласи 203 нови случая на ковид, което провокира безпокойствие измежду здравните управляващи. Междувременно белградският ежедневник  " Политика " заяви, че туристите напущат гръцките острови, Порос е в карантина, броят на инфектираните нараства на Миконос, оповестена е алена тревога в 21 района, а тревожна е обстановката и в Солун и Атина, които са застрашени от въвеждането на нови ограничавания.

През миналата седмица над 900 души се разболяха от Covid-19 в Гърция, а през последните няколко дни повече от 150 дневно, което доста надвишава епидемиологичните индикатори, които Гърция имаше при започване на пандемията. Общо досега инфектираните са 5300, само че смъртността е ниска - 212 случая от април насам.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР