Plovdiv24.bg Днес на много места ще има валежи от дъжд, преди

...
Plovdiv24.bg
Днес на много места ще има валежи от дъжд, преди
Коментари Харесай

Дъжд край морето, сняг над планините днес

 Plovdiv24.bg Днес на доста места ще има превалявания от дъжд, преди обяд в Западна и Централна България, а след обяд – най-вече в Източна. След обяд облачността над западните и централните региони ще се раздра. Вятърът ще е сдържан до мощен от юг-югозапад, след обяд ще смени посоката си - от запад-северозапад, най-късно вечерта в крайните източни региони. Максималните температури ще са от 16-17° тук-там в Западна България, до 25-26° в източните региони. 

Над планините ще е най-вече облачно с превалявания от дъжд, над 2000-2200 метра дъждът ще минава в сняг. Ще духа мощен до плевел юг-югозападен вятър. След обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра – към 7°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често забележителна и на доста места в следобедните часове ще превали. По южното крайбрежие и ще прегърми. Ще духа сдържан до мощен юг-югоизточен вятър, до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максимални температури на въздуха сред 24° и 26°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Предупредителни кодове за рисково време са оповестени за цялата страна:

В 6 области кодовете са оранжеви – София – област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян. В тези области се чакат поройни дъждове и мощни ветрове. Във всички останали области е разгласен жълт код за рискови феномени. В Източна България няма да вали, проблеми може да основава единствено вятърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР