Пловдив започва годината със затворен централен булевард. Причината е строежът

...
Пловдив започва годината със затворен централен булевард. Причината е строежът
Коментари Харесай

Има ли проблем със сцената за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019?

Пловдив стартира годината със затворен централен бул.. Причината е градежът на сцената, от която стартират събития, свързани с оповестяването на града за Европейска столица на културата, заяви bTV.
В момента има въведена краткотрайна организация на придвижването в Пловдив, което затруднява трафика по обходните направления.
" На бул. „ Източен” и на бул. „ Руски” се следи засилен трафик. Днес в първия работен ден ще следим трафика и ще вземем нужните ограничения. От центъра за ръководство на трафика могат да се контролират гъвкаво стратегиите на светофарните уредби, което ни дава опция да чистим засиления трафик”, уточни Борислав Кръстев, шеф Оперативна програма „ Организация и надзор на транспорта”.
Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Слави Георгиев съобщи, че към този момент няма време за смяна на организацията.
" Тази сцена е сложена без разискване в Общинския съвет, УС и кметът Иван Тотев си живеят в един личен свят и не желаят да водят разговор с жителите на Пловдив. Тази сцена можеше да бъде на пл. „ Централен”, хангарите на гребната база или паркинга на Хиподрума. Не е ясно за какво тя ще бъде строена на централен бул. ", разяснява Георгиев.
" Пловдив е Европейска столица на културата и откриването ще бъде тук – това място съединява в себе си доста благоприятни условия. Тежестта на тази сцена е разпределена, тя е безвредна. Цялата театрална структура ще бъде висока 30 метра, кулата е на шест равнища ", сподели Гина Кафеджиян, фондация „ Пловдив 2019”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР