Пловдив. В предаването Със славната 2-ра Тракийска дивизия – За

...
Пловдив. В предаването Със славната 2-ра Тракийска дивизия – За
Коментари Харесай

Акценти в предаването „Със славната 2-ра Тракийска дивизия – За честта на България“ по Радио „Фокус”-Пловдив

Пловдив. В предаването „ Със славната 2-ра Тракийска дивизия – За достойнството на България “ по Радио „ Фокус ”-Пловдив през днешния ден започваме поредност от издания, в които ще ви представяме командирите на 9-ти Пехотен пловдивски полк. Полкът влиза в състава на 2-ра пехотна тракийска дивизия и взе участие във войните за обединяване на нацията. Директорът на Регионалния исторически музей в Пловдив Стефан Шивачев ще ни опише за подполковник Васил Делов, за това какви са неговите заслуги за полка и с какво се популяризира той. Ще чуем повече и за полковник Димитър Бошнаков, който командва полка по време на Балканската и Междусъюзническата война, също един заслужен български офицер. В останалите излъчвания до края на годината ще ви описваме и за други славни командири на полка.
Във втората част от предаването ще ви представим Духовия оркестър на Военновъздушни сили, посредством неговия диригент майор Михаил Младенов. Ще разберем какви изяви предстоят на оркестъра по Коледа и къде може да го чуете.
Предаването „ Със славната 2-ра Тракийска дивизия – За достойнството на България “ се излъчва всеки четвъртък, от 15.00 до 16.00 часа. Водещ на предаването е Цветана Тончева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР