Пловдив. Университетът по хранителни технологии (УХТ) даде старт на първия

...
Пловдив. Университетът по хранителни технологии (УХТ) даде старт на първия
Коментари Харесай

24 отбора в битка на първия ученически конкурс „Млади изследователи“ на УХТ

Пловдив. Университетът по хранителни технологии (УХТ) даде старт на първия училищен конкурс „ Млади откриватели “, оповестиха от пресцентъра на образователното заведение.
Зам.-ректорът по образователна активност и научен състав доцент доктор Христо Спасов осведоми, че 24 тима от професионални гимназии и междинни учебни заведения от страната, както и от чужбина (БСУ " Христо Ботев ", Братислава, Република Словакия) ще мерят сили в него. Във всеки тим се включват от един до трима участници, които са възпитаници от 10-ти до 12-ти клас. Те ще работят под управлението на двама ментори - преподавател и учител от УХТ по следните тематики:
Социалните мрежи - средство за другарство и реклама;
Развитие на селския туризъм;
Моят роден град - дестинация за резистентен туризъм;
Структуриране на неповторимо бизнес предложение;
Разработване бизнес проект и стратегическо планиране;
Създаване на нов козметичен артикул на билкова основа;
Суперхрани;
Забравените предписания от старите майстори;
Иновации в промишлеността и основаване на нов артикул.

Вече се организираха първите работни срещи с менторите в УХТ в трите посоки - стопанска система и предприемачество; туризъм, хотелиерство и ресторантьорство, както и храни и здраве. Идеите на участниците са извънредно забавни, разясниха менторите. Предстои за забележим изобретателни разработки свързани с възобновяване на обичайни предписания, нововъведения в хранителната и козметичната индустрия, визията на младото потомство за развиване на туризма и стратегическото обмисляне в бизнеса.

Работата по въпросите продължава до 20 март 2022 година, когато те би трябвало да бъдат предадени, а до 31 март 2022 година ще бъдат оценени и класирани от експертна комисия.

Всички участници в състезанието, предали приключени планове ще получат грамоти за присъединяване, сподели доцент Десислава Вангелова от катедра „ Технология на месото и рибата “ в УХТ. Най-добрите разработки от всяко тематично направление вземат участие във край, който ще се организира в УХТ. Победителите във всяко направление ще получат парични награди, а резултатите от състезанието на всички участници, предали приключени разработки се признават като оценка от приемен изпит на КСК 2022/2023 (за учебните заведения, които имат подписан контракт за съдействие с УХТ-Пловдив).

Конкурсът има за цел да образува у младежите ангажираност и дейна позиция по отношение на световните проблеми в хранителния бранш. Затова разработките са с разнообразни акценти – обичаи, нововъведения, зелени технологии, кръгова стопанска система, уточни доцент Спасов.
С тях ще се генерират и развиват нови предприемачески хрумвания, ще се натрупа самочувствие и опит. Участието в състезанието ще помогне за образуване на верния избор по отношение на бъдещата професионална реализация на младежите, разяснява доцент Вангелова.
Пожелаваме триумф на всички участници!
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР