Пловдив. Трета работна среща във връзка с проекта за възстановяване

...
Пловдив. Трета работна среща във връзка с проекта за възстановяване
Коментари Харесай

Пловдив: В града се проведе трета работна среща във връзка с проекта за възстановяване на Военен клуб – Пловдив

Пловдив. Трета работна среща по отношение на плана за възобновяване и рехабилитация на Военен клуб – Пловдив се организира в града, оповестиха за Радио „ Фокус “ - Пловдив от Областната администрация. На срещата, проведена от регионалният шеф Здравко Димитров, участваха заместник-министърът на културата Румен Димитров, началникът на Гарнизон Пловдив – бригаден военачалник Явор Матеев, заместител регионалните шефове Петър Петров и Димитър Керин, Борислав Димов – основен секретар в регионална администрация Пловдив, Нина Найденова – шеф Държавна опера – Пловдив, Стефан Шивачев – шеф на Регионален исторически музей в град Пловдив и представители на Министерство на защитата и Изпълнителна организация „ Военни клубове и военно-почивно дело “. Целта на съвещанието бе да се уточнят стадиите, до който са достигнали процедурите по плана за рехабилитация на постройката, с цел да се възвърне образът ѝ от 1908 година.
От Изпълнителната организация оповестиха, че планът е предпочитан и следва правенето на процедура за социална поръчка за възлагане правенето на архитектурния проект. Очаква се това да стане при започване на месец август. В Община Пловдив е подадено заявление за издаване на виза за планиране.
Заместник-министърът на културата Румен Димитров даде обещание цялостно подпомагане от страна на Министерство на културата, с цел да може постройката, която е със статут на колективен исторически и архитектурен монумент на културата, да получи позволение за реорганизация. Той предложи, откакто бъде възобновено архитектурното украшение на Пловдив, в него да се съвместяват дейностите на Военните клубове и на Държавна опера – Пловдив за симфонични концерти. Бригаден военачалник Явор Матеев и шефът на Държавна опера – Пловдив показаха цялостното си единодушие да развиват взаимна активност.
Областният шеф съобщи, че ще се търсят всички вероятни форми на партньорство с оглед издигане на престижа на Военен клуб – Пловдив като институция, която към този момент 110 години съхранява в себе си историческото, публично и културно развиване на града.
Следващото съвещание ще се организира при започване на месец септември.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР