Пловдив става европейска столица на културата без концертна зала. Мястото

...
Пловдив става европейска столица на културата без концертна зала. Мястото
Коментари Харесай

Най-голямата концертна зала в Пловдив тъне в мухъл и течове

Пловдив става европейска столица на културата без концертна зала. Мястото е в плачевен тип от години – рисково и за актьори, и за гости.

Концертната зала е единствената в Пловдив. Там главен ремонт не е юридически повече от 40 години. По сцената има сложени кофи, които събират дъждовната вода по време на зрелище, заяви bTV.

Под капещ покрив при всеки дъжд и с падаща мазилка – по този начин в продължение на години артистите от пловдивската опера репетират и изнасят представления.

Гостите също усещат влагата в коридорите и съблекалните. Залата се нуждае от цялостна реорганизация, изясняват от фондация " Дом за пловдивската опера ".

За главен ремонт ще се нужни към 12 милиона, чака се скоро ремонтът да стартира, успокои шефът на бюджетната комисия в Народното събрание.

" Министерството на културата е пуснало в Агенцията за публични поръчки плана, тъй че с цел да се направи това несъмнено в бюджета на Министерството на културата има обезпечени пари ”, съобщи Менда Стоянова, ръководител на Комисията по бюджет.

От края на предходната година артистите от Пловдивската опера изнасят представления в дома на културата, на сцена чартърен.

Лошата вест е, че през 2019 година когато градът ще бъде европейска столица на културата, ремонтът в концертна зала към момента няма да бъде приключен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР