"Пловдив се превърна в индустриалното сърце на България." Думите на

...
"Пловдив се превърна в индустриалното сърце на България." Думите на
Коментари Харесай

Уникално видео: Ето как буквално започна изграждането на завода за самолетни части край Пловдив!

"Пловдив се трансформира в индустриалното сърце на България. " Думите на премиера Бойко Борисов напомни кметът Иван Тотев по време на днешната първа копка на завода за произвеждане на самолетни елементи на "Латекоер " край Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 
"А през днешния ден се случва нещо друго. Днес виждаме една друга от нормалните за нас вложения. Днес приказваме за произвеждане, директно обвързвано с авиоиндустрията ", съобщи не без горделивост той. 
Община Пловдив е измежду общините със структуроопределящи за промишлеността на България предприятия, утвърдила се е като индустриален център и стопански дейна зона, съобщи на собствен ред и зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.  "За нас е огромно самопризнание, че компания от международно равнище ще работи в страната и ще откри производството в един от най-високотехнологичните и бързо разрастващи се браншове. "
В предприятието край Пловдив ще се създават дребни възли за вратите на самолетите и електроразпределителни шкафове, предопределени за електронната част на самолетите. Цялата повърхност на завода ще е 5000 квадратни метра, за първите 3 години инвестицията ще доближи 15 млн. евро, в началото ще бъдат наети 200 служащи. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР