Пловдив. Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняеми 19-годишния Гюлхан

...
Пловдив. Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняеми 19-годишния Гюлхан
Коментари Харесай

Пловдив: Районната прокуратура привлече като обвиняеми и задържа две лица за държане на тютюн без акцизен бандерол

Пловдив. Районна прокуратура - Пловдив притегли като обвинени 19-годишния Гюлхан А. и 33-годишния Александър Р. за държане на акцизни артикули без бандерол при прелиминарен сговор – закононарушение по чл.234 ал.2 т.2 по отношение на чл.234 ал.1 от Наказателния кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
Във вторник в гр. Пловдив, в складова база, е била осъществена инспекция от чиновници на Агенция „ Митници “-гр. Пловдив. Установено е, че в помещението се намирали група лица, измежду които и двамата обвинени, които правили действия по произвеждане на тютюн за пушене – обезжилване и машинно рязане на тютюневи листа посредством два броя електрически машини. Иззети били няколко бали тютюн на листа, като 16 кг от тютюна бил нарязан и кадърен за пушене.
Малко по-рано била осъществена инспекция на лек автомобил, марка „ Фолксваген Пасат “, ръководен от Веселин Р., на 28 година В багажника на колата били открити 190 кг ситно нарязан тютюн, разпределен в 20 чувала. Установено е, че тютюнът бил нарязан в складовата база и възложен на Веселин Р. от обвинения Александър Р. Днес, 29 юни 2017 година, Районна прокуратура-Пловдив ще притегли като обвинен Веселин Р. за държане на акцизни артикули без бандерол – закононарушение по чл.234 от Наказателния кодекс. Той е арестуван за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.
Акцията по определяне на противозаконното произвеждане на акцизни артикули е извършена след оперативно-издирвателни действия на митнически чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ в Митница- Пловдив.
По делото се правят дейни процесуално-следствени дейности – огледи, разпити на очевидци, следва назначение на експертиза и други Иззет е лекия автомобил, марка „ Фолксваген Пасат “, двете електрически машини за рязане, тютюна и други Обвиняемите Гюлхан А. и Александър Р. са арестувани за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР