Пловдив. Приключи едночасовият спектакъл за откриването на Пловдив - Европейска

...
Пловдив. Приключи едночасовият спектакъл за откриването на Пловдив - Европейска
Коментари Харесай

Пловдив: Едночасовият спектакъл за откриването на „Пловдив - Европейска столица на културата 2019“ приключи с 15-минутна ефектна заря и изпълнение на Валя Балканска

Пловдив. Приключи едночасовият театър за откриването на „ Пловдив - Европейска столица на културата 2019 “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив . Центърът на града бе изпълнен с десетки хиляди хора, които бяха излезли, макар студеното време, с цел да следят грандиозното шоу от 30-метровата кула, която грееше от светлини и видео резултати. Големите LED екрани излъчваха фрагменти от Пловдив и културното разнообразие на града. Със спектакъла „ Ние сме всички цветове “ бе сложено началото на една година, която ще остане в историята на града и на България. Церемонията завърши с 15-минутна ефектна заря и осъществяване на Валя Балканска. След това от последния етаж на кулата стартира шоу на диджей. Грандиозното събитие беше намерено от кмета на Пловдив Иван Тотев и еврокомисаря Мария Габриел.
Заради мащаба на събитието имаше съществени ограничения за сигурност. Обособени бяха 22 контролно-пропускателни пункта, на които бяха проверявани жителите, влизащи в оградената зона. Много фамилии бяха пристигнали с децата си. Бяха раздадени 15 000 одеяла и шалчета с логото на „ Пловдив - Европейска столица на културата 2019 “. Много хора останаха разочаровани, че не са съумели да си вземат такива, с цел да запазят загатна от събитието вечно.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР