Пловдив. Президентът Румен Радев наблюдава демонстрации на способностите на военнослужещите

...
Пловдив. Президентът Румен Радев наблюдава демонстрации на способностите на военнослужещите
Коментари Харесай

Пловдив: Президентът Румен Радев наблюдава демонстрации на способностите на военнослужещите от 68-а бригада Специални сили

Пловдив. Президентът Румен Радев следи демонстрации на качествата на военнослужещите от 68-а бригада „ Специални сили„ в Пловдив във връзка идния им празник – 75 години от сформирането на парашутната дружинка, чийто правоприемник е бригадата, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”-Пловдив . По мотив опциите на Специалните сили Румен Радев сподели, че през днешния ден са били демонстрирани страхотни умения. „ За мен към нашите Специални сили би трябвало да има специфични връзки, тъй като това са българи, за които понятията дълг, чест, национализъм не са празни приказки, а всекидневие. Трябва да създадем по този начин, че Специалните сили да бъдат нашето стратегическо оръжие “, сподели още президентът.
По думите му би трябвало да има тотална смяна на изискванията, като се стартира от подсигуряване на доста по-добри благоприятни условия за спорт, което е базово условие. Румен Радев посочи, че би трябвало да се стартира с една спортна зала, а битовите условия би трябвало да подхождат на тежестта на тренировките и подготовката на военослужещите за тази специалност. Според президента Специалните сили имат потребност и от ново съоръжение, само че най-важното е персоналната мотивация и издигането на обществения статус на „ тези момчета и девойки ”.
Президентът поздрави в задатък и военнослужещите от авиобаза „ Граф Игнатиево ” във връзка идния им празник в петък, като им пожела доста безаварийни часове във въздуха и нова техника, която те също заслужават.
Цветана ТОНЧЕВА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР