Пловдив. Познавам Здравко Димитров като успешен областен управител и съм

...
Пловдив. Познавам Здравко Димитров като успешен областен управител и съм
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Министър Теменужка Петкова: Познавам Здравко Димитров като успешен областен управител и съм убедена, че ще бъде и успешен кмет на Пловдив

Пловдив. Познавам Здравко Димитров като сполучлив регионален шеф и съм уверена, че ще бъде и сполучлив кмет на Община Пловдив. Това сподели при визитата си в Пловдив министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която посети Териториалното диспечерско ръководство (ТДУ) „ Юг “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пловдив . „ Сигурна съм, че претендентът за кмет на Пловдив Здравко Димитров, повдигнат от Политическа партия ГЕРБ, както и претендентите за кметове на региони, като Костадин Язов, ще работят неуморно за отличния образ на града “, съобщи министър Петкова. Заедно с претендента за кмет от Политическа партия ГЕРБ Пловдив Здравко Димитров и претендента за кмет на регион „ Южен “ Костадин Язов тя се срещна с осъществените действия за гарантиране на сигурността на енергийната мрежа в Пловдив. През 2019 година „ Електроенергиен систематичен оператор ” (ЕСО) ЕАД сполучливо завърши реконструкцията и продължава с вложенията в създаване на нови уреди в региона на град Пловдив за понижаване на повредите и повишение на сигурността на преносната мрежа.
ТДУ „ Юг “ управлява цялата високоволтова мрежа от област Пазарджик до Бургаска област и ръководи всички уреди, благосъстоятелност на ЕСО. В ръководството в Пловдив бяха осъществени няколко огромни плана, мотив за които бе и визитата на енергийния министър.
„ Проектите, които ЕСО извършва, са свързани с рационализация на системите за ръководство и надзор. Тези планове са значими, тъй като са напълно в полза на потребителите – и битовите, и бизнес клиентите “, сподели министър Теменужка Петкова. „ Всеки един лев, който влагаме в подобен тип инфраструктура, е инвестиция в сигурността на доставките и в повишаване на качеството на услугите “, добави тя. По плана „ Повишаване на енергийната успеваемост в „ ЕСО “ ЕАД “, финансиран по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 година, се осъществя оползотворяване на отпадна топлота от автотрансформатори в подстанция „ Пловдив “. Стойността на плана е 400 000 лева Извършена е и реорганизация на 110 кV-подстанция „ Игнатиев “ на стойност 956 400 лева
„ В Пловдив следих работата на един от опорните пунктове на „ Електроенергиен систематичен оператор “ ЕАД. Със съфинансиране от Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) се прави рационализация и уголемение на системите за оперативно ръководство на централно диспечерско ръководство на ЕСО ЕАД. Общата стойност на плановете е 2 435 346 евро, като 50% са финансирани със лични средства от ЕСО, а останалите 50% са безплатна помощ от Европейска банка за възстановяване и развитие. В рамките на плана се вкарват в употреба системи за сигурност на четири опорни пункта на подстанции, в това число и в Пловдив “, уточни министър Петкова.
Енергийният министър съобщи още пред публицисти, че и трите електроразпределителни сдружения са постоянни и са в подготвеност за идния зимен сезон. Тя посочи, че сега се изготвя обстоен отчет след направени инспекции на сдруженията.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР