Пловдив получава 13 862 232,11 лева за подобряване на атмосферния

...
Пловдив получава 13 862 232,11 лева за подобряване на атмосферния
Коментари Харесай

Усвояваме 14 млн. за битката с кюмбетата

Пловдив получава 13 862 232,11 лв. за възстановяване на атмосферния въздух по оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 ". Окончателната сума стана ясна, откакто министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът инж. Иван Тотев подписаха контракт за даване на безплатна финансова помощ.

Програмата ще се извършва до 2023 година, а една от главните ограничения е замяна на печки на твърдо гориво на семейства с екологично чисти уреди.

С осъществяването на плана ще се понижи количеството излъчвания на фини прахови частици (ФПЧ10) и азотни оксиди, чийто източник е твърдото гориво. На семействата се оферират няколко благоприятни условия - жилищата им да се включат в газопреносната мрежа, да минат на парно, в случай че наоколо има газо- и топлопровод, да се отопляват с пелети или различен тип дървесна биомаса.

В Община Пловдив интензивно говореха за доставка на климатици. Първият стадий ще продължи до 31 май 2021 година В момента се организира изследване на настройките на популацията, които употребяват дърва и въглища. Те могат да подават заявки на уеб страницата на общината.

До 31 декември 2023 година печките на твърдо гориво би трябвало да бъдат изхвърлени и сменени с други типове отопление.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР