Пловдив. Полицията в Пловдив оповести за мерките, които предприема по

...
Пловдив. Полицията в Пловдив оповести за мерките, които предприема по
Коментари Харесай

Полицията в Пловдив оповести за мерките, които предприема за 8 декември, Коледа и Нова година

Пловдив. Полицията в Пловдив оповести за ограниченията, които подхваща по празниците – 8 декември, Коледа и Нова година, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . Засилено ще е полицейското наличие в цялата област, заяви комисар Костадин Костов, шеф отдел „ Охранителна полиция “ при ОДМВР – Пловдив.

" Целта е да осигурим обикновено и умерено протичане на празниците и добър публичен ред, по този начин, че празниците да не бъдат помрачени “, сподели комисар Костов. Засилено полицейско наличие ще има към заведенията, където се организират празненствата, каткто и към хотели и къщи за посетители. Ще се следи и за спазването на противоепидемичните ограничения, взаимно с РЗИ. Ще се ревизира дали присъстващите имат зелени документи и дали се съблюдават и останалите ограничения в затворени пространства. В взаимни инспекции с Национална агенция за приходите пък ще се следи за продажбата на акцизни артикули без бандерол в питейните заведения.

На 8 декември ще бъде повишен броят на полицейските дежурства главно по заведения за хранене и нощни заведения. Осигурени са СПС и Сектор „ Пътна полиция “. Полицията ще разполага и с максималлен брой механически средства за инспекция на скоростта и в тъмната част на денонощието. " Присъствието на полицията ще е очевидно и демонстративно “, сподели комисар Костов.

От през днешния ден стартира и инспекция пред молове, търговски вериги и питейни заведения от охранителните компании. Издадени са рекомендации към тях да съблюдават да няма нарушавания от лица във очевидно нетрезво положение, да следят и за съществуване на джебчии.

От началото на декември на територията на региона се организират две профилирани полицейски интервенции в дребните обитаеми места – селата, за обезпечаване на естествен публичен ред. Там дежурят служители на реда от Охранителна полиция и престъпна. Следи се и за придвижването на неправоспособни водачи.

Втората профилирана интервенция е с спомагателни полицейски сили от Жандармерията, които по авансово конкретизиран график реализират постова активност на територията на общини, където има избран риск от закононарушения. Работи се по график. Миналата седмица полицейските елементи са били на територията на община Първомай, тази ще бъдат в Асеновград, по-късно в Карлово, Раковски и Стамболийски. Графикът може да се наруши при нужда и утежняване на ситуацията. Работи се непрекъснато.

Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР