Пловдив. Петима художници, един специалист по прожекторно осветление и трима

...
Пловдив. Петима художници, един специалист по прожекторно осветление и трима
Коментари Харесай

Огромна картина посреща състезателите на Световното първенство по гребане

Пловдив. Петима художници, един експерт по прожекторно осветяване и трима бояджии основават най-голямата картина в Пловдив. „ Платното “ е с повърхност 400 квадратни метра и се приготвя в чест на Световното състезание по гребане за юноши и девойки от 11 до 15 август.

Картината се зографисва върху голите външни стени на хангарите за лодки. Творческият екип се управлява от Розалина Буркова, която рисува в България и Барселона.

„ Тук на Гребния канал в Пловдив рисувам върху стените на хангарите с концепцията да станат цветни, да добият цвят. И в същото време да показва спортовете и развлеченията, които предлага тази обичана на пловдивчани водна зона. Затова има рисунки на гребци – на кану-каяк, само че също има и куче, сладолед, велосипед – това са част от заниманията, които виждаме тук. Това е доста огромно платно – общо 400 кв.м рисунки “, изяснява Буркова.

За да трансферира мащаба на концепцията си върху голите стени, художниците трябваше да рисуват 3 нощи. Точно тогава осветяват с прожектори цялата картина, с цел да повторят в прецизен мащаб илюстрациите върху стената.

„ През нощта на мрачно следяхме светлия силует от прожектора и го очертавахме върху стената, с цел да можем по-късно да влезем с цвят. Така реализираме съответствие 1 към 1 с дизайна, а не импровизация “, коментира нощната техника на изобразяване Розалина Буркова.

Тя се надява да съобщи добра страст на състезателите, които ще минават тъкмо отсам, с цел да се впуснат в конкуренция по гребния канал.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР