Пловдив отново ще домакинства турнира по таекуон-до ITF България Оупън.

...
Пловдив отново ще домакинства турнира по таекуон-до ITF България Оупън.
Коментари Харесай

Стотици таекуондисти от 14 държави идват в Пловдив за България Оупън 2022

Пловдив още веднъж ще семейства шампионата по таекуон-до ITF „ България Оупън ”. Той стартира през днешния ден и ще продължи до неделя – 13-ти ноември 2022 година, в това число, в зала „ Колодрума ”, заяви вицепрезидентът на Българската федарация по таекуон-до ITF Костадин Димитров, който е и кмет на регион " Тракия ". Той добави, че надпреварата е в памет на Стоян Стоянов – първият международен първенец в този спорт през 2003-та година.

„ Издадените карти до достъп на терена в залата надвишават 800 – това са състезатели, треньори, съдии. Над 600 ще бъдат таекуондистите във всички възрастови групи от 14 страни ”, посочи Димитров.

Състезанието ще бъде извънредно оспорвано, като в него ще се включат спортисти от всички клубове в България, от Италия, Испания, Гърция, Сърбия, Северна Македония, Кипър, Босна и Херцеговина, Румъния, Словения, Англия, Ирландия, Уелс и Хърватия.

По време на шампионата в Пловдив ще има и съвещание на Борда на Европейската централа по Таекуон-до. За задачата в грана тепетата идват президентът на централата Майкъл Пруийт ( Уелс), както и шефа на съдийската комисия Гари Милър ( Англия).

Кантарът и представянето на документите за присъединяване в шампионата стартират през днешния ден от 15:00 часа в залата.

Входът за аудитория в събота и неделя в „ Колодрума “ ще бъде свободен. Всички фенове на таекуондото са добре пристигнали в Пловдив да гледат онлайн оспорваните надпревари, канят уредниците.

Редактор Искра Койчева
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР