Пловдив отново е с тъмносин областен управител след малката червена

...
Пловдив отново е с тъмносин областен управител след малката червена
Коментари Харесай

Пловдив e тъмносин в коалиционното джуркане на областите

Пловдив още веднъж е с тъмносин регионален шеф след дребната алена забежка по време на двата служебни кабинета на ген. Стефан Янев. При съдружното джуркане на областите Пловдив се падна на " Демократична България ", а любимец за поста е Йордан Иванов от ДСБ. Днес се чака Министерски съвет да разгласи публично измененията, а младият правист да смени в кабинета на площад „ Никола Мушанов” някогашния чиновник на Държавна сигурност и ДАНС Ангел Стоев. Заместниците на Йордан Иванов ще са двама – по един от „ Има подобен народ” и „ Продължаваме промяната”.

След договаряния в парламентарните групи в последните дни на предходната година съдружните сътрудници са се договорили за систематизиране на регионалните шефове по формулата 12 (ПП):6 (БСП):6 (ИТН):5(ДБ). Освен Пловдив „ Демократична България” получава още Хасково, Сливен, Велико Търново и Видин. И на петте места регионалните шефове ще са от ДСБ, тъй като тази партия е единствената в обединението, която няма министри, а разполага и с едвам шестима депутати. Според източници от ДСБ регионален на Хасково ще е Катя Панева.

Спечелилата изборите „ Продължаваме промяната” ще има 12 регионални шефове. Любопитно е обаче, че партията на премиера Кирил Петков и вицето Асен Василев е предала на сътрудниците си множеството основни градове и стопански региони. От Политическа партия ще бъдат излъчени шефовете на Варна, Стара Загора, Монтана, Ловеч, Перник, Пазарджик, Ямбол, Кърджали, Търговище, Шумен, Враца и Силистра.

„ Има подобен народ” ще кадруват в София-град, Кюстендил, Враца, Плевен, Русе и Разград. От партията на Слави Трифонов се канят да предложат за регионален на София Виолета Комитова, министър на районното развиване и благоустройството в последния длъжностен кабинет. Според източници от държавното управление тя била подготвена да се трансформира в очевиден коректив и конкурент на кмета Йорданка Фандъкова и да бди за законността на решенията на столичния Общински съвет.

Българска социалистическа партия получава правото да излъчи регионалните шефове на Бургас, Благоевград, София-област, Смолян, Габрово и Добрич.

Кой е Йордан Иванов, основателят на Зикометъра

Юристът Йордан Иванов е общински консултант от „ Демократична България”, един от най- настоятелните критици на кмета Здравко Димитров и неговия предходник Иван Тотев. Роден е в Пловдив през 1986 година, женен, с две деца.



Управляващ съучастник е в адвокатското сдружение „ Йорданов и партньори”.

Иванов е ръководител на ДСБ Пловдив и член на националното управление на основаната от Иван Костов партия. В " Демократична България " управлява сектор децентрализация и районно развиване. Йордан е уверен децентралист, бранител на дейно и транспарантно разходване на публичните средства. Той води делото и осъди кмета на гр. Пловдив във Върховен административен съд за неработещия транспортен план. Разкри над 4000 противозаконни партийни назначения в общинската администрация и общинските предприятия. Организира петиция за транспарантен Общински Съвет.

Миналата година сътвори в обществените мрежи така наречен Зикометър, с който непрестанно мери по какъв начин градоначалникът Здравко Димитров извършва предизборните си обещания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР