Пловдив. Откриха детска площадка за деца в неравностойно положение на

...
Пловдив. Откриха детска площадка за деца в неравностойно положение на
Коментари Харесай

Откриха детска площадка за деца в неравностойно положение на Бунарджика в Пловдив

Пловдив. Откриха детска площадка за деца в неравностойно състояние на Бунарджика, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . Това е в допълнение безвредно оборудване за деца с увреждания, с опорно двигателни проблеми и колички, към детската площадка наоколо, уточни кметът на регион " Централен “ Георги Стаменов.

По думите му това е първото оборудване от този вид в региона, като съзнателно е инсталирано до съществуваща детска площадка, за социализация. " Тези хора са част от нашето общество и те би трябвало да живеят щастливо “, сподели Стаменов. При разширението на площадката е планувана и люлка за деца със специфични потребности.

Зам.-кметът Георги Титюков приветства напъните на районния кмет за самодейностите, с които в региона се продължава традицията за основаване на налична среда за хора със специфични потребности и увери, че община Пловдив ще продължи да поддържа всички такива положителни начинания.

Директорът на " Социално подкрепяне " Надя Танева благодари на районната администрация от името на родители на такива деца за това, което се прави, както и за концепцията да бъде направена огромна площадка особено за деца с увреждания. Досега в Пловдив няма такава профилирана площадка. " Наред с тази, която е наоколо до общата площадка, е добре да има и профилирана, каквито са условията ", сподели Танева и разясни, че концепцията е децата да се социализират, само че в композиция със профилираната площадка задачите ще бъдат реализирани в цялост и ще бъдат задоволени потребностите на такива деца.

Георги Стаменов изясни, че има видеонаблюдение в региона и общинска защита от мобилни екипи, които обикалят и охраняват оборудванията за опазването им от вандалски прояви. Гражданите, в случай че виждат такива прояви също може да алармират на тел. 112. Площадката е предопределена за деца до 12 години.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР