Пловдив отбелязва тържествено 134-ата годишнина от Съединението на България. На

...
Пловдив отбелязва тържествено 134-ата годишнина от Съединението на България. На
Коментари Харесай

Денят на Съединението: С тържествена заря приключиха честванията в Пловдив

Пловдив отбелязва тържествено 134-ата годишнина от Съединението на България. На площад " Съединение " в града хиляди пловдивчани и посетители на града се събраха да почетат паметта на предците ни, осъществили Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Тържествената заря-проверка стартира с приемане на строя на представителните подразделения на 68-а бригада " Специални сили " от президента Румен Радев.
Радев: Отдавна не знаем какъв е идеалът ни, съединението остава на думи "Идейната обърканост на първенците катастрофира в незаинтересованост, отчуждение и безбожничество ", сподели президентът в тържественото си слово в Пловдив
В тържественото си слово той уточни, че през днешния ден търсим горделивост в предишното и постоянно загърбваме дълга си към сегашното и бъдещето. Отдавна не знаем какъв е идеалът ни, а съединението остава само на думи.

" Епохата желае от нас да се разделим с всичко, което тежи и стопира нацията в нейното развиване. Трябва да се разделим с беззаконието, с арогантността и апатията. Да отхвърлим нихилизма. Да осъзнаем, че до момента в който разрешаваме на несправедливостта да цари, не можем да бъдем същински единни ", съобщи Радев.
Почит към Съединението: Празнуваме 134 години от обединяването на страната Празнични празнувания има в цялата страна
Тържествената заря-проверка бе предшествана от възстановка на моменти на събитията от 6 септември 1885 година, осъществена от комитет " Родолюбие ".

В катедралния храм " Света Богородица " пловдивският митрополит Николай отслужи молебен за здраве и разцвет на целият български народ. В знак на благодарност бяха положени венци и цветя пред паметника на Захари Стоянов и паметната плоча на майор Райчо Николов.
Пазители на историята: Българите, които вземат участие в честванията на 6 септември Ивайло Николов се готви за възстановката на цяла година
Пред Паметника на Съединението бяха положени венци и цветя от името на всички държавни институции, представители на локалната власт, политически партии и публични организации и от жители.

Честването 134-ата годишнина от Съединението на България завърши с красива заря, която озари небето над Пловдив.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР