Пловдив. Окомплектоването с военнослужещи във военните формирования от Сухопътните войски

...
Пловдив. Окомплектоването с военнослужещи във военните формирования от Сухопътните войски
Коментари Харесай

Бригаден генерал Валери Цолов: Окомплектоването с военнослужещи във военните формирования от Сухопътните войски е на санитарния миниум

Пловдив. Окомплектоването с военнослужещи във военните формирования от Сухопътните войски е на санитарния миниум и тук-там е проблематично. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Пловдив бригаден военачалник Валери Цолов, заместник-командир на Сухопътните войски. По думите му в обособени формирования, които са главно в гарнизоните в Карлово, Казанлък и Стара Загора, процентът на некомплект стартира да буди безпокойствие – той доближава 30 % и повече.
„ В момента със заповед на министъра на защитата на Република България е разгласен конкурс за приемане на военна работа и назначение на лица, приключили цивилен междинни или висши учебни заведения в страната и в чужбина за 188 войнишки длъжности в гарнизоните Смолян, Благоевград, Враца, Асеновград, Ямбол и София. Конкурсът ще се организира в интервала от 5-ти до 16-ти февруари 2018 година. В същото време в ход е подготовката на оповестяването на нов конкурс за към 250 войнишки длъжности в гарнизоните Стара Загора, Хасково, Ямбол, Плевен, Карлово, Казанлък, Пловдив, Белене, Сливен, Свобода и Мусачево. Конкурсът най-вероятно ще се организира през месец юни 2018 година. Освен тези състезания е планувано през идната година да се проведат още 2 състезанието за банкет на по 250 – 300 военнослужещи, като по този метод ще се реализира плануваното за 2018 година осъществяване на 4 състезанието за приемане на към 1000 – 1200 военнослужещи “, изясни бригаден военачалник Валери Цолов.
Заместник-командирът на Сухопътните войски уточни, че актуалната среда за сигурност е много динамична и се трансформира всеки един миг. „ Това постанова и Сухопътните войски да се оправят с нови провокации, което довежда до увеличение на дилемите, които извършват, като подкрепяне активността на Министерство на вътрешните работи при преодоляване на бежанския поток. В момента Сухопътните войски извършват две интервенции по българо-турската граница. Едната е по логистично обезпечаване на структурните звена на Главна дирекция „ Гранична полиция ” ангажирани с защитата на българо-турската граница. Втората интервенция е за оказване на подпомагане на Министерство на вътрешните работи при осъществяване на спомагателни задания при всеобщо нахлуване на чужденци на територията на Република България. Операцията по защита на българските граници, която ни е вменена, демонстрира още веднъж, че българският народ може да разчита на своите Сухопътни войски “, сподели бриг. ген. Цолов
Той акцентира, че Сухопътните войски оказват помощ на популацията при разнообразни естествени и стихийни бедствия. „ Не е загадка, че ние поддържаме над 65 модула, които във всеки един миг са подготвени да се притекат в помощ на популацията при разнообразни естествени бедствия. Също по този начин, това са модулите за заличаване, разузнаване и превозване на невзривени муниции, за които съвсем не приказваме, а това една високорискова активност, която изпълняваме на територията на страната. През 2017 година имаме над 67 такива случая за подпомагане “, означи Цолов.
Относно настъпващия зимен интервал, той сподели, че военнослужещите от Сухопътните войски са подготвени за осъществяване на задания при комплицирани метеорологични условия.
Тони МИХАЙЛОВ

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР