Пловдив. Над 150 военнослужещи от 68-ма бригада Специални сили“ получиха

...
Пловдив. Над 150 военнослужещи от 68-ма бригада Специални сили“ получиха
Коментари Харесай

Пловдив: Над 150 военнослужещи от 68-ма бригада „Специални сили“ получиха пагони за офицери и сержанти

Пловдив. Над 150 военнослужещи от 68-ма бригада „ Специални сили “ получиха пагони за офицери и сержанти, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Пловдив. Церемонията стартира в 9.00 часа в подготвителния център на бригадата. Повишението в служба им връчи персонално командирът на Специалните сили бригаден военачалник Явор Матеев. В обръщението към военните той им пожела да пазят българската история и паметта, да съхраняват загатна за славните бойни победи на българската армия, както и да служат почтено на фамилиите и Родината си. В края на формалната гала бяха връчени и 5 грамоти на военнослужещи по отношение на подготовката и провеждането на двустранното обучение „ Balkan Dagger “ на формированията от ССО на България и ССО на Гърция.
По този метод се сложи началото на тържествената стратегия по случай празника на Пловдивския гарнизон – 4 юли. „ Това е един от празниците, които и през днешния ден ни карат да се усещаме горди, да се обръщаме към нашата национална еднаквост и памет “, сподели военачалник Матеев.
Тази вечер, в 18.00 часа, за втора поредна година шествие на парадни блокове от главните формирования на гарнизона ще тръгне от площад „ Съединение “ и ще стигне до площад „ Централен “. В парада вземат участие представители на 68-ма бригада „ Специални сили “, 3 авиобаза „ Граф Игнатиево “, 24 вертолетна база „ Крумово “, 110 Логистичен полк и 91 Инженерен батальон. След това пловдивският митрополит Николай ще отслужи заупокойна молитва пред Паметника на военнослужещите, доблестно изпълнили дълга си, прочут като паметника на „ Гюро Михайлов “. Вечерта ще има тържествена заря-проверка на площад Централен. Поканени са зам.-председателя на 44 Народно събрание Цвета Караянчева, вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, началника на защитата, депутати и ветерани-командири на някогашната Втора българска войска с щаб в Пловдив.
Кристиян ГАРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР