Пловдив. На официална церемония бяха наградени най-добрите пожарникари за 2018

...
Пловдив. На официална церемония бяха наградени най-добрите пожарникари за 2018
Коментари Харесай

Пловдив: На официална церемония бяха наградени най-добрите пожарникари за 2018 година в областта

Пловдив. На публична гала бяха наградени най-хубавите пожарникари за 2018 година в региона, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Пловдив . Церемонията по награждаване на отличените в регионалния стадий на Националния конкурс „ Пожарникар на годината 2018 ” се организира в постройката на Регионалната дирекция по пожарна сигурност и отбрана на популацията. „ Три от премиите взеха огнеборците от Първа районна работа в Пловдив. Те са били номинирани от началниците на районни служби в Район Пловдив ", заяви шефът на РДПБЗН комисар Георги Мангараков. Мл. специалист Красен Властанов бе награден в направление „ Пожарогасителна и избавителна активност “. 42-годишният пожарникар е в специалността от 16 години. По думите му най-тежкият му пожар за предходната година е бил този в УМБАЛ „ Св. Георги “.
В направление „ Контролна активност “ премията получи 27-годишният Мюрсел Мурад. Той е от три години в Пожарната. Обучава новопостъпили сътрудници, обикаля учебните заведения и разпространява специалността на огнебореца, занимава се и с противопожарен и предпазен надзор. „ Инсп. Мурад е и подгласник на спечелилия в това направление на национално равнище ", заяви шефът. Наградата в София ще му бъде връчена на 7 февруари.
Другите две награди от общо пет, бяха връчени на пожарникари от Стамболийски. Това са контрольор Атанас Петров, който получи премията в направление „ Пожарогасителна и избавителна активност “ и контрольор Николай Иванов, който взе наградата в направление „ Превенция “.
В раздела за сложен победител премията получи началникът на Първа Пожарна работа гл. инсп. Васил Димов. „ Приемам тази оценка и премия като премия за всички чиновници на службата ”, сподели той и добави, че постигнатото през годината е обща заслуга, защото те работят екипно.
„ В нашата пожарна няма ден на отворените порти. Всеки ден за нас е подобен “, сподели през днешния ден шефът на РДПБЗН комисар Георги Мангараков. Той кани всички, които желаят да прегледат пожарната, изключително учениците, да го създадат.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР