Пловдив. Мобилните имунизационни екипи в Пловдив започнаха работа, като интересът

...
Пловдив. Мобилните имунизационни екипи в Пловдив започнаха работа, като интересът
Коментари Харесай

Мобилните имунизационни екипи в Пловдив започнаха работа, интересът към тях е голям

Пловдив. Мобилните имунизационни екипи в Пловдив започнаха работа, като ползата към тях е доста огромен. Това заяви пред публицисти шефът на общинското опазване на здравето доктор Калин Калинов, съобщи кореспондент на Радио “Фокус ”- Пловдив .

“Само за два часа са получени доста поръчки от компании, като следва да бъде завършен линеен график ”, сподели още доктор Калинов.
Голяма компания се е обадила със поръчка за имунизация на 403 чиновници в понеделник, друга огромна компания желае да се ваксинират нейните чиновници за сряда.
Гореща молба е постъпила и от огромна компания в Сопот, където чиновниците са хиляди, те също желаят мобилен имунизационен екип там.

“Интересът е доста огромен ”, сподели доктор Калин Калинов и разясни, че това е обяснимо, защото се икономисва време, демонстрира се и грижата на работодателя за чиновниците му, а и улеснението за хората е огромно.

Засега има гаранция, че РЗИ ще подсигури нужното количество ваксини. На този стадий в здравната ревизия разполагат единствено с Астра Зенека.

" Процесът е отворен, при поръчка ще се отзовем ”, сподели и кметът на Пловдив Здравко Димитров. Ще бъдат обслужени и дребни обитаеми места, в които няма джипита, добави той.

Общинският имунизационен център разполага с два кабинета за имунизиране. Работното му време е от 10 до 15 ч. Средно дневно там се ваксинират към 80 души.
Цветана ТОНЧЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР