Пловдив. Митнически и полицейски служители са разкрили цех за бутилиране

...
Пловдив. Митнически и полицейски служители са разкрили цех за бутилиране
Коментари Харесай

Пловдив: Митнически и полицейски служители са разкрили цех за бутилиране на нелегални алкохолни продукти в града

Пловдив. Митнически и полицейски чиновници са разкрили завод за бутилиране на незаконни алкохолни артикули на територията на Пловдивска област. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от отдел „ Връзки с обществеността “ на Агенция „ Митници “. В хода на инспекцията в обекта са открити малко повече от 22 000 литра алкохолни артикули, както и съществуването на поточна линия за бутилиране. В десетлитрови пластмасови туби са открити 80 литра алкохол с алкохолно наличие от 96,4%. Открити са и 276 стъклени бутилки от по 500 мл и 700 мл с етикети с надпис „ водка “ и марка на известна ракия. Всички бутилки са без български акцизен бандерол. Общото количество на открития незаконен етилов алкохол е 229.4 литра.
Другото намерено количество от 21 770 литра съставлява течност с друг цвят с аромат на вино. Част от него – общо 5100 литра се е съхранявало в наливно положение в железен съд, а останалото е било квалифицирано за изнасяне от обекта – бутилирано в пластмасови туби по два литра, облепени с етикети и подредени на палети. В обекта е открита и поточната линия, на която се е правила противозаконната активност.
Пред митническите чиновници не са показани, както документи, удостоверяващи заплащането на дължимия за стоките данък, по този начин и документи за регистрация на обекта по реда на Закона за акцизите и данъчните хранилища. Всички алкохолни артикули, както и бутилиращата линия са конфискувани. Взети са проби за лабораторен разбор. По случая ще бъдe формирано административнонаказателно произвеждане.
За откритите стъклени бутилки с етилов алкохол е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Митница „ Пловдив “ под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР