Пловдив. Министърът на околната среда и водите Нено Димов и

...
Пловдив. Министърът на околната среда и водите Нено Димов и
Коментари Харесай

Пловдив: Кметът инж. Иван Тотев и министър Нено Димов подписаха договор за подобряване на качеството на въздуха в града

Пловдив. Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на Пловдив инж. Иван Тотев подписаха контракт за даване на безплатна финансова помощ за Община Пловдив за действия по възстановяване на качеството на атмосферния въздух. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от Общината. Средствата в размер на 13 862 232,11 лева са напълно обезпечени от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ Предвидените действия по плана са в осъществяване на Програмата на Община Пловдив за възстановяване на качеството на атмосферния въздух за интервала 2018-2023 година, в която се планува осъществяване на една от главните ограничения, а точно подмяната на отоплителните устройства на твърдо гориво употребявани за отопление от семействата в града.
С осъществяването на плана ще се понижи количеството излъчвания на фини прахови частици (ФПЧ10) и азотни оксиди, които са с източник на битовото отопление с твърдо гориво. Целта е да се подменят отоплителните устройства на семействата, които употребяват за отопление уреди с твърди горива, като се заменят с една от следните различни форми за отопление – на газ, употребяващи електричество, на пелети или различен тип дървесна биомаса, източници на топлинна сила.
Проектът ще се развива в два стадия. Първи стадий ще продължи до 31.05.2021 година В този период ще се организира изследване настройките на популацията, употребяващо дърва и въглища за отопление, както и поредност от огромни разяснителни акции. Вторият стадий ще продължи не по-късно от 31.12.2023 година, когато ще се извършат дейностите по подмяната на стационарни самостоятелни и многофамилни домашен горивни устройства на твърдо гориво, с отоплителни устройства, отговарящи на характерни механически параметри.
Срокът за осъществяване на дейностите е 52 месеца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР