Пловдив исторически е град на 7 тепета. Едното от тях

...
Пловдив исторически е град на 7 тепета. Едното от тях
Коментари Харесай

От седмото тепе: 18 души ще се борят за кметския пост в Пловдив, Здравко Димитров се отказа, а областният управител не спря далаверата на Гребната

Пловдив исторически е град на 7 тепета. Едното от тях към този момент го няма, съборено първо за камъни, с които да градят улици, а след това за мол. Затова и седмичният бюлетин на редакцията на " Капитал Пловдив " с най-важното и забавното от миналата седмица за района ще бъде " виртуалното тепе ", от което да виждате какво става в близост - в бизнеса, нововъведенията, културата и несъмнено, градско развиване и политика
Здравейте от " Седмото тепе ", Вече са ясни всички претенденти, които ще премерят сили на локалните избори на 29 октомври, а партиите занапред в идния месец следва да срещнат гласоподаватели с новите лица и стратегиите си.

Основните съперници за кметския пост евентуално ще са претендентите на ГЕРБ и ПП-ДБ. След като кандидатурата на ПП-ДБ за Пловдив беше към този момент известна в лицето на, броени дни преди крайния период и ГЕРБ оповестиха своето предложение. Това се случи в неделя заран на ненадейно посещаване с изпратено единствено до определени медии прессъобщение. Лично Бойко Борисов показа претендента на партията за градоначалник - Костадин Димитров, с чието име дълго се спекулираше след намек от страна на някогашния министър председател още през предишния ноември.

Това, че Борисов изневери на себе си и макар навика си да хвърля имена и след това да ги сменя, този път се задържа на номинацията, приказва, че или Димитров е доста мощен претендент, или просто вариантите за партията са се свили.
Реклама
В борбата за балотажа може да влезе още някогашният кмет Славчо Атанасов (2007-2011), който беше повдигнат от обединяване от няколко дребни партии - " Съединение за Пловдив " (Земеделски съюз " Александър Стамболийски ", " Кауза България ", ВМРО). На предходните избори той остана втори след сегашния кмет Здравко Димитров.

Въпреки че няколко пъти даваше поръчки, Димитров се отдръпва от сцената, а екипът и поддръжниците му се разпръснаха по същия безреден метод, по който управляваха. Ресорният зам.-кмет по превоза Тодор Чонов разгласи, че е претендент за кмет, а в неговата листа за съветници е и зам.-кметът по финанси Величко Родопски. Чонов твърди, че мандатът им е сполучлив макар всички данни за противното, само че уви - няма все още други претенденти за районни кметове.

Друг, който слиза от локалната сцена, е Дани Каназирева, която на предишните избори остана трета. Нито тя, нито ръководената от нея партия " Съюз за Пловдив ", която имаше 4-ма представители в общинския съвет, ще вземат участие в изборите. Вероятната причина е, че Борисов, към който е прикрепена Каназирева, не ѝ е разрешил този път да " разводнява " полето още, което подсказва, че ГЕРБ ще концентрира всичко във втория град.

Общият брой на кандидатурите за кметското място е 18, а за шестте районни кметства ще се борят 92-ма души.
Реклама
Повече за идните локални избори очаквайте по-късно тази седмица на уеб страницата на " Капитал " и в новия брой на изданието в петък. Тема от седмицата: Кой е Антон Зингаревич и какво прави в Пловдив Какво става? Антон Зинагеривич е руснакът, който преди две години еуфорично и с гръмки думи пое собствеността над ПФК " Ботев " с желанието да се трансформира в локалния Роман Абрамович. Днес, две по-години по-късно, помен от тази еуфория няма, тъкмо противоположното - за последната година и половина клубът е сменил 3 пъти изпълнителния си шеф, 1 път спортния, 4 пъти треньора и за малко беше напът да смени самия притежател, само че вместо това се раздели с главния си спонсор - строително-транспортния конгломерат ПИМК.

Но в случай че оставам настрани кадровите промени и спънките в спорта, това, което е най-интересно, е фигурата на самия притежател, който интензивно бяга от светлината на медиите и чиито спортни и финансови каузи тук остават в сянка.

" Капитал Пловдив " изследва кариерата на младия Зингаревич и откри, че протичащото се в Пловдив доста наподобява на предходните му спортни опити с " Рединг " във Англия и " Атлант " в Русия, където и двата пъти Зингаревич напуща с гръм и тропот и един куп финансови проблеми зад тила си.

Защо е значимо?
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР