Пловдив е отличен за дестинация на годината в България от

...
Пловдив е отличен за дестинация на годината в България от
Коментари Харесай

Пловдив получи награда за дестинация на годината в България

Пловдив е отличен за дестинация на годината в България от профилираното списание за туризъм DESTINATIONS – ultimate guide for your holiday. Наградата беше връчена на кмета на града Здравко Димитров. Градът на тепетата е на корицата на изданието, поради което шефът на отдел „ Туризъм “ Юлиана Йорданова получи рамкирано копие.



„ Огромно благодаря за оценката, която сте ни дали. За нас е чест, тъй като не сме взели участие в конкурс, а вие сами сте следили града ни в бизнес и туристическата сфера и сте ни оценили. В началото на този мандат поставихме цел за надграждане и показване на Пловдив в целия му искра освен пред гостите, а и пред жителите ни. Ние няма да спрем до тук “, съобщи градоначалникът, който напомни, че Пловдив получи и различен приз – той е четвъртата най-хубава европейска дестинация за 2022 година Тази година Пловдив застана отпред на три обособени категории: „ Най-добра културна дестинация в Европа “,  „ Най-романтична дестинация в Европа " и „ Най-добра винена дестинация в Европа “.

„ За да задържи своето движение в региона на туризма, Пловдив би трябвало всяка година да отваря нови атракции. Ние се стремим да вършим тъкмо това и данните го потвърждават. За 9-месечието на тази година в града са постъпили 25 млн. лева от осъществени нощувки. Благодарим, че и вие сте го видели и оценили. Ще продължаваме да даваме най-хубавото от себе си “, сподели зам.-кметът по просвета Пламен Панов.



„ Всяка година става все по-трудно да разпознаваем най-хубавите измежду най-хубавите. Допитването ни измежду експерти в промишлеността, измежду консуматори, а и измежду екипа ни, сподели, че община Пловдив се откроява и заслужава т.г. да бъде оповестена за дестинация на годината за България. Пловдив притегли вниманието със своята богата и разнообразна културна стратегия. Нека тази премия бъде самопризнание за вас, само че и мотивация за по-големи триумфи “, разяснява притежателят на списанието Руслан Йорданов.

По традиция профилираната медия за туризъм DESTINATIONS – ultimate guide for your holiday  обявява шампионската селекция в промишлеността в първия ден на декември с излизането на новия брой. За премиите не се кандидатства, не се гласоподава и не се заплащат такси. Целта е носителите на оценките да получат своето самопризнание на база на положения труд през миналата година. Те са на правилото на премиите Мишлен. Това разрешава да има детайл на изненада и самопризнание за носителите на оценките в края на всяка година при връчването на премиите персонално и на място. Изданието е двуезично, излиза на български и британски език. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР